Booking.com:

Raser på bryllupsreise: - Booket bordell

Det ble ikke helt starten på drømmeferien for det ferske ekteparet.

NYGIFT: Alexandra og Julian Nyreröd giftet seg i sommer. Foto: Ninnie Schröder
NYGIFT: Alexandra og Julian Nyreröd giftet seg i sommer. Foto: Ninnie Schröder Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I juni ble svenske Alexandra (26) og Julian Nyreröd (33) mann og kone. Bryllupsreisen sparte de betimelig nok til desember, og leser overskrifter om snøkaos og sprengkulde i Stockholm fra Vietnam i 30 varmegrader.

Hvetebrødsdagene feirer de under backpackertur gjennom Sørøst-Asia, med første destinasjon Filipinene. Det ble ikke ingen drømmestart.

- Vi hadde reist i 24 timer og landet klokka 03 om morgenen. Vi skulle få oss noen timer søvn før vi reiste videre, og booket et greit hotell i nærheten av flyplassen. Men da vi kom fram, midt ute i ingenmannsland, viste det seg at det ikke akkurat var et hotell, forteller hun til Børsen.

Svenske Aftonbladet omtalte saken først.

Pris per time

WJV Inn, som paret fant gjennom Booking.com, hadde ok vurderinger, og Nyreröd forteller at det ikke var noe som tilsa hva slags sted det virkelig var.

- Vi forsto ganske fort at dette var et bordell. Innenfor porten var det et stort neonskilt som viste priser per time for rommet. Vi så vel tre-fire menn som kom ut fra ulike rom, også var det unge kvinner som fikk kontanter i hendene, før mennene forsvant. Det var virkelig ingen tvil, forteller hun.

PRIS PER TIME: Da inngangen annonserte med timespris, begynte ekteparet å stusse. Foto: Privat
PRIS PER TIME: Da inngangen annonserte med timespris, begynte ekteparet å stusse. Foto: Privat Vis mer

Personalet virket også overrasket over å se det nygifte paret som dukket opp, og hadde ingen booking i sine systemer, forteller Nyreröd videre. Likevel fant de etter hvert et rom til de to.

- Det var ikke noe bad, men et toalett uten dør, nærmest et hull i veggen. Det var også veldig lite, med en seng og et lite bord med våtservietter på. Da fant vi ut at vi kunne være våkne noen timer til, og dro derfra, sier 26-åringen.

BACKPACKERE: Ekteparet feirer hvetebrødsdagene i Sørøst-Asia. Foto: Privat
BACKPACKERE: Ekteparet feirer hvetebrødsdagene i Sørøst-Asia. Foto: Privat Vis mer

Selv om de kan le av hendelsen nå, var det ikke en spesielt hyggelig start på bryllupsreisen.

- For oss gjorde det ikke så mye, men det var kjipt og ubehagelig å se på nært hold. Man vet jo at det finnes, men opplever det sjeldent.

Etterlyser svar

Hun tok kontakt med Booking.com sin kundeservice, og krevde at de skulle fjerne bordellet fra sine sider. De beklaget hendelsen, men sa videre at det ikke var noe de kunne gjøre.

- Jeg ba om å få snakke med noen som kan gjøre noe med det, men det har jeg ikke fått svar på, sier hun.

NON STOP: En chilensk gutt hopper opp på bagasjebåndet og forsvinner inn i «the backrooms» 0.o. Reporter: Edward Stenlund Vis mer

Etter at Børsen tok kontakt med Booking.com har selskapet tatt grep. De har refundert beløpet for bookingen, samt fjernet muligheten for å reservere rom på sine sider.

- Vi er lei oss over å høre om starten på denne kundens reise, og på grunn av ubeleiligheten de opplevde har vi refundert de reservasjonen, og dekket ekstra kostnader til taxi til og fra stedet. Ettersom vi tar alle klager seriøst har vi undersøkt problemet nøye og basert på tilgjengelig informasjon gitt av kunden, om enn noe begrenset, har vi tatt steg for å håndtere saken med overnattingsleverandøren, skriver pressetalspersonen til Børsen.

Det ferske ekteparet bedyrer at bryllupsreisen ellers har svart til forventningene, og at de koser seg. Snart reiser de nord i Vietnam, før Laos står for tur.

- Det har heldigvis ikke skjedd igjen. Men jeg får heller ikke lov å booke hotell mer, det er det min mann som gjør, sier hun lattermildt.