Raser på ranking

Carlsberg får bunnplassering.

FALLER: Danskenes stolthet Carlsberg er ikke helt uten smuss på pelsen, ifølge en rangering fra det velrenomerte Yale-universitetet. Foto: Reuters/Andrew Kelly/File Photo/NTB
FALLER: Danskenes stolthet Carlsberg er ikke helt uten smuss på pelsen, ifølge en rangering fra det velrenomerte Yale-universitetet. Foto: Reuters/Andrew Kelly/File Photo/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den danske ølgiganten Carlsberg raser fra toppkarakter til bunnplass på en internasjonal rankingliste, som rangerer selskaper ut fra hvorvidt de har trukket seg ut av Russland.

Det er bryggerikonsernets ikke avsluttede prosess med å trekke seg ut av Russland som er hovedårsaken til at Carlsberg faller på rankingen, som utarbeides av prestisjeuniversitetet Yale.

Tidligere var lista kun delt opp i «trukket seg ut» eller «blir» i Russland. Men nå får selskapene en karakter, A-F, avhengig av hvor langt de har kommet i å trekke seg ut.

BURGUND-SLIPP: Dagen mange vinfanatikere har ventet på har kommet - og det bys opp til kaosscener på Vinmonopolet. Video: Christina H. Korneliussen / Dagbladet Vis mer

Sur D

På Yale sitter et knippe eksperter med bakgrunn fra finansiell analyse, økonomi, regnskap, strategi, ledelse og geopolitikk.

Carlsberg har kunngjort at de vil trekke seg ut av Russland, men prosessen trekker ut i tid. Og i mellomtida velter pengene inn fra det russiske markedet, kunne Børsen melde nylig.

Det fører til at Yale-ekspertene lar Carlsberg falle fra toppkarakter A til en sur D, skriver BT.

Det betyr at den tidligere topprankede ølgiganten nå befinner seg i selskap med blant andre Ecco og Rockwool.

- Prosessen er kompleks

- Jeg vil gjerne slå fast at vi forlater Russland. Punktum. Men prosessen er kompleks når det gjelder et så stort selskap som Carlsberg, med åtte bryggerier og 8400 ansatte. Så det tar tid, som også avspeiles i den nye plasseringen på Yales liste, sier ølprodusentens globale kommunikasjonsdirektør, Tanja Fredriksen, til den danske avisa.

Hun viser også til at det ikke bare er Carlsberg som har vanskeligheter med å komme seg ut av det russiske markedet.

Kommunikasjonsdirektøren sier at selskapet forventer å ha landet en kjøpsavtale før sommeren.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer