Raser: - Spar oss for tårene

Nestleder i Rødt, Marie Sneve Martinussen, syns det er provoserende at Norgesgruppen håver inn mens prisene stiger.

TJENER FETT: Johannson-familien eier rundt 70 prosent av Norgesgruppen. Her er Johan Johannson. Foto: Berit Roald / NTB
TJENER FETT: Johannson-familien eier rundt 70 prosent av Norgesgruppen. Her er Johan Johannson. Foto: Berit Roald / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag morgen la Norgesgruppen fram sin årsrapport. Der kom det fram at selskapet gikk med milliardoverskudd, på 2,9 milliarder i fjor.

Det reagerer Marie Sneve Martinussen, stortingsrepresentant og nestleder i Rødt, sterkt på.

- Det er provoserende at så mye av vanlige folks ekstrautgifter til mat havner rett i lomma på Kiwi-Johannson, sier hun til Børsen.

Johannson-familien eier rundt 70 prosent av Norgesgruppen.

- Enorm profitt

Til tross for det store overskuddet, skriver selskapet i pressemeldingen at årsresultatet gikk ned en milliard fra 2021.

Det syns ikke Martinussen har noe å si.

- Norgesgruppen kan spare oss for tårene sine om at overskuddet ikke er like stort som i fjor. Dagligvarebutikkene har hatt enorm profitt under corona, og 2022 ble det tredje beste året for konsernet noen sinne, sier hun, og legger til:

- Det er ingen menneskerett at de på toppen skal sitte igjen med milliarder når folk flest sliter med å få endene til å møtes, disse tallene burde gjøre kunder over hele landet forbanna.

Rødt-politikeren mener finansminister Trygve Slagsvold Vedum bør merke seg Norgesgruppens overskudd når han utarbeider neste års statsbudsjett, og tar til orde for å øke selskapsskatten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer