Raymond vil åpne butikkene i påska

Møtes med kald skulder fra KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad, som er ansvarlig statsråd for loven som i så fall må endres.

FOLKETOMT: Tomme gater i Oslo sentrum. Nå er det strid om påskeåpne matbutikker er smart eller ikke. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
FOLKETOMT: Tomme gater i Oslo sentrum. Nå er det strid om påskeåpne matbutikker er smart eller ikke. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Publisert

Barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad (KrF) avviser å lempe på åpningsbestemmelsene for å kunne holde matbutikkene åpne gjennom hele påskeuka.

- Vi ser ingen grunn til å åpne butikkene i påsken av smittevernhensyn. De ansatte i varehandelen fortjener påskeferie etter stor innsats i en krevende situasjon, sier Ropstad til Børsen.

Han er ansvarlig statsråd for loven som regulerer åpningstider.

Smittevernhensyn

Byrådslederen i Oslo, Raymond Johansen, mener at påskeåpne matbutikker er en god idé.

- Vi vurderer å sende en søknad til Fylkesmannen om at butikker og apotek kan få holde åpent de røde dagene, sier Johansen til Børsen.

- Det er viktig å snakke med de ansattes organisasjoner underveis, og vi forstår at mange som jobber i butikker er slitne. Det er ikke snakk om hele dagen, eller nødvendigvis hver dag, men det er med tanke på smittevernhensyn at vi ønsker dette, sier Johansen.

Frykter kaos

Noe av bakgrunnen er den at dagligvarebransjen selv har rykket ut med en klar advarsel: De frykter kaos i butikkene de siste dagene før alt stenger skjærtorsdag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer