Twitch:

Reagerer: - Åpenbart seksuell underholdning

Den seineste trenden på strømmestedet Twitch skaper debatt. Norske Malena etterlyser handling.

TWITCH: Den siste tiden har en ny trend på videostrømmingstjenesten Twitch fått mye kritikk. Den norske Twitch-profilen Malena er en av de som mener trenden er problematisk. Video: Twitch.tv. Reporter: Klaus Holm Fjellro. Musikk: EpidemicSound Vis mer
Publisert

En kvinne i bikini sitter i et plaskebasseng i sin egen stue. Hun smiler inn i kameraet, mens hun bruker en svart tusj til å skrive på en oppblåsbar banan. På skjermen tikker meldinger fra flere tusen brukere inn, og i hjørnet kan man se en pengesum.

Donerer tilskuerne nok penger, skriver kvinnen navnet deres på armen sin, og bestemmer tilstrekkelig mange seg for å abonnere på kanalen hennes, har hun lovt at hun skal bytte bikini.

Det høres kanskje absurd ut, men dette er blant de ferskeste trendene på det stadig mer populære strømmenettstedet Twitch.

Det er det ikke alle som er like fornøyd med.

Reagerer

- Twitch er en strømmetjeneste der du kan lage din egen kanal, abonnere på andre og følge med på det som legges ut. Plattformen er i stor grad videobasert og kan minne litt om YouTube, men forskjellen er at det meste på Twitch sendes direkte, sier medieviter Magnus Hoem Iversen til Dagbladet.

Hoem Iversen forteller at den nå Amazon-eide plattformen i utgangspunktet var rettet mot folk med en felles interesse for gaming.

- Til å begynne med var Twitch en plattform der brukerne kunne se på andre spille ulike former for dataspill, sier han og legger til at strømmetjenesten har vokst de siste åra.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer