Helseminister Bent Høie:

Reagerer: - Blir mistenksomme

Mener det er problematisk at helseministeren poserte med Kvikk Lunsj og Bergans - sponsorer av organisasjonen ektemannen leder, Den Norske Turistforening. Ekteparet avviser kategorisk påstander om produktplassering.

- VET HVA HAN GJØR: Helseminister Bent Høie og ektemannen Dag Terje Klarp Solvang poserer med sponsorer av DNT, som Solvang er toppsjef i. Foto: Skjermdump Instagram.
- VET HVA HAN GJØR: Helseminister Bent Høie og ektemannen Dag Terje Klarp Solvang poserer med sponsorer av DNT, som Solvang er toppsjef i. Foto: Skjermdump Instagram. Vis mer
Publisert

I påsken stilte helseminister Bent Høie og ektemannen Dag Terje Klarp Solvang opp i en lengre reportasje i ukebladet Hjemmet.

Reportasjen på seks sider ble også publisert i Her og Nå og på Klikk.no.

På ett av oppslagsbildene poserer de to ikledd klær fra Bergans. Høie holder en sjokolade av typen Kvikk Lunsj i hånda, mens ektemannen holder et par ski med Kvikk Lunsj-logo.

Sponsorer

Både Bergans of Norway og Kvikk Lunsj-selskapet Mondelez er sentrale sponsorer av Den Norske Turistforening. Der er Høies ektemann øverste sjef.

DNT fikk i 2019 inn 18,9 millioner kroner på samarbeidsavtaler med Bergans, Kvikk Lunsj-selskapet Mondelez og ni andre partnere, ifølge DNTs årsrapport, skriver Stavanger Aftenblad som først omtalte saken.

- Produktplassering

Klarp Solvang har også delt bildet på sin personlige Instagram-konto, der det i skrivende stund har over 1300 likerklikk. Høies ektemann la til #Kvikklunsj og #bergansofnorway i bildeteksten.

«Stilig! Med skikkelig «Product placement» for Kvikk Lunsj», kommenterer John Peter Hernes i Stavanger Høyre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer