Au pair-avvikling:

Reagerer: - Det er synd

Milliardær Kristin Andresen tar au pair-ordningen i forsvar. Finanstopp Jan Petter Sissener mener kritikerne bommer grovt.

KRITISK: Kristin Gamlemshaug Andresen har selv god erfaring med au pair-ordningen. Hun mener det er synd at praksisen nå avvikles. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
KRITISK: Kristin Gamlemshaug Andresen har selv god erfaring med au pair-ordningen. Hun mener det er synd at praksisen nå avvikles. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert

- I det store og hele tror jeg at de fleste har svært gode erfaringer, sier Kristin Gamlemshaug Andresen (65) til Børsen.

Onsdag kom beskjeden om at den omstridte au pair-ordningen avvikles i Norge. Nedleggelsen blir møtt stående applaus fra enkelte og dyp misnøye fra andre.

- Jeg synes det er synd, for det er en flott mulighet for begge parter; både familien og au pairen, fortsetter Andresen.

- Brukte muligheten

Hun er gift med Ferd-eier Johan H. Andresen (61). Sammen har de døtrene Alexandra (26) og Katharina Andresen (28). Familien, som er en av Norges rikeste, har selv benyttet seg av au pair-ordningen.

- Det er veldig lenge siden jeg hadde au pair-ansatt. Jeg hadde stort sett norske piker til å hjelpe meg. Men vi hadde to fra henholdsvis Bulgaria og Filippinene - begge med god utdannelse fra hjemlandet. De brukte muligheten til å lære seg språket og kulturen, sier Andresen og fortsetter:

- Begge arbeider og bor i Norge i dag. En er dataingeniør og en er sykepleier. Så alt i alt fungerte det veldig bra.

Ber om kontroll

SV-leder Kirsti Bergstø har på sin side vært sterkt kritisk til en ordning hun mener har «lagt til rette for billig arbeidskraft til rike familier». LO-leder Peggy Hessen Følsvik har stemplet praksisen for «vestkantslaveri».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.