Au pair-avvikling:

Reagerer: - Det er synd

Milliardær Kristin Andresen tar au pair-ordningen i forsvar. Finanstopp Jan Petter Sissener mener kritikerne bommer grovt.

KRITISK: Kristin Gamlemshaug Andresen har selv god erfaring med au pair-ordningen. Hun mener det er synd at praksisen nå avvikles. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
KRITISK: Kristin Gamlemshaug Andresen har selv god erfaring med au pair-ordningen. Hun mener det er synd at praksisen nå avvikles. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert

- I det store og hele tror jeg at de fleste har svært gode erfaringer, sier Kristin Gamlemshaug Andresen (65) til Børsen.

Onsdag kom beskjeden om at den omstridte au pair-ordningen avvikles i Norge. Nedleggelsen blir møtt stående applaus fra enkelte og dyp misnøye fra andre.

- Jeg synes det er synd, for det er en flott mulighet for begge parter; både familien og au pairen, fortsetter Andresen.

- Brukte muligheten

Hun er gift med Ferd-eier Johan H. Andresen (61). Sammen har de døtrene Alexandra (26) og Katharina Andresen (28). Familien, som er en av Norges rikeste, har selv benyttet seg av au pair-ordningen.

- Det er veldig lenge siden jeg hadde au pair-ansatt. Jeg hadde stort sett norske piker til å hjelpe meg. Men vi hadde to fra henholdsvis Bulgaria og Filippinene - begge med god utdannelse fra hjemlandet. De brukte muligheten til å lære seg språket og kulturen, sier Andresen og fortsetter:

- Begge arbeider og bor i Norge i dag. En er dataingeniør og en er sykepleier. Så alt i alt fungerte det veldig bra.

Ber om kontroll

SV-leder Kirsti Bergstø har på sin side vært sterkt kritisk til en ordning hun mener har «lagt til rette for billig arbeidskraft til rike familier». LO-leder Peggy Hessen Følsvik har stemplet praksisen for «vestkantslaveri».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer