Reagerer: - Elendig jobb

Havnet i heftig diskusjon.

DISKUSJON: Frp-veteran Carl I. Hagen og kontrollkomiteens leder Peter Frølich (H) fortsatte diskusjonen i pausen etter at Hagen ble avbrutt av Frølich. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
DISKUSJON: Frp-veteran Carl I. Hagen og kontrollkomiteens leder Peter Frølich (H) fortsatte diskusjonen i pausen etter at Hagen ble avbrutt av Frølich. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Frp-veteran Carl I. Hagen ble kontant klubbet ned og avbrutt da han forsøkte å spørre Ola Borten Moe om den pågående Økokrim-etterforskningen under dagens høring i kontrollkomiteen.

Borten Moe er den eneste av de avgåtte statsrådene som etterforskes av Økokrim, med tanke på mulig innsidehandel. Komitémedlem Carl I. Hagen spurte om Økokrim har hatt kontakt med Borten Moe.

Da ble han bryskt avvist av komitéleder Peter Frølich (H).

- Økokrims etterforskning ligger utenfor det denne komiteen skal beskjeftige seg med, det er min vurdering, sier Frølich.

Opphetet

Hagen lot spørsmålet ligge, men i den påfølgende pausen oppsto det som så ut til å være en smule opphetet diskusjon mellom de to.

Frølich forsvarer avbrytelsen:

- Vi har to ulike roller. Påtalemyndigheten har sin helt uavhengige rolle fra Stortinget. Vi skal være veldig varsom med politisk innblanding der. Vi har hatt noen nestenulykker tidligere. Derfor var jeg føre var og slo bestemt ned med klubben.

- Hagen reagerte i pausen?

- Nei, da. Vi har hatt en god samtale. Han er helt innforstått med det, sier komitélederen til Dagbladet.

Klar tale

- Han stilte et overordnet faktaspørsmål?

- Jo, men det ligger an til oppfølgingsspørsmål. Komiteen er enige om at vi ikke går i den retningen, sier Frølich.

Hagen sier til Dagbladet at det er helt greit at han ble avbrutt, men forsvarer samtidig hvorfor han stilte spørsmålet:

- Det er klart at vi skal ikke gå inn på påtalemyndighetens område. I hvert fall være litt forsiktige med det, sier han, og legger til:

- Etter utspørringen sa jeg til Frølich at hvis ikke vi skal kunne kontrollere når Økokrim gjør en elendig jobb, hvem er det da som skal gjøre det.

Erna Solberg kommenterer beslutningen til Økokrim om og ikke etterforske Sindre Finnes´ aksjehandler. Video: Maja Walberg Klev / Dagbladet TV Vis mer

- Ble det opphetet?

- Vi er vel forlikte, og det går helt fint. Han gjorde det riktige i den forstand at vi skal være noe tilbakeholdne. Men det er en problemstilling hvis en del av vår statsforvaltning eller Økokrim, påtalemyndigheten, gjør slett arbeid og gjør mye feilvurderinger. Hvem er det som eventuelt kontrollerer det, hvis det ikke er kontroll- og konstitusjonskomiteen, spør Hagen retorisk.

På spørsmål om hva Hagen mener med elendig jobb, viser han til den ulike lengden Økokrim har brukt på å vurdere etterforskning i de ulike sakene.

Hagen sier også at han mener at verken Borten Moe eller Anette Trettebergstuen (Ap) burde ha gått av som statsråder.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer