Reagerer: - Groteske forskjeller

Privatflyselskapet Airwing opplever stor pågang som følge av SAS-streiken. Rødt-politiker Hege Bae Nyholt mener sommeren 2022 gir et unikt, men trist innblikk i ulikheten i Norge.

STORE FORSKJELLER: Som følge av SAS-streiken ser flere etter alternativ transport når ruteflyene blir kansellert, og privatflyselskapet Airwing er blant dem som opplever stor pågang. Rødt-representant Hege Bae Nyholt reagerer på klasseskillene som hun mener blir enda tydeligere nå. Foto: Airwing
STORE FORSKJELLER: Som følge av SAS-streiken ser flere etter alternativ transport når ruteflyene blir kansellert, og privatflyselskapet Airwing er blant dem som opplever stor pågang. Rødt-representant Hege Bae Nyholt reagerer på klasseskillene som hun mener blir enda tydeligere nå. Foto: Airwing Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Dette er en sommer som viser groteske forskjeller i det norske samfunnet, sier stortingsrepresentant for Rødt, Hege Bae Nyholt, til Dagbladet Børsen.

Nylig skrev Børsen om at privatflyselskapet Airwing nyter godt av at solhungrige nordmenn får flyet sitt kansellert. De opplever en pågang de aldri før har sett maken til etter at SAS-pilotene gikk ut i streik.

Nyheter som dette gjør at Nyholt reagerer kraftig. Hun mener sommeren 2022 gir oss et unikt innblikk i Forskjells-Norge.

Tydelige forskjeller

- Dette er et ganske tydelig bilde på de økte forskjellene i Norge: Ganske mange har ikke engang råd til en lengre biltur. Mange av disse har aldri hatt råd, men for mange har de økte utgiftene gjort at det nå ikke engang går an å reise på en campingtur, sier Nyholt oppgitt før hun fortsetter:

- På den andre sida kan folk fly til Middelhavet for nesten 200 000 kroner.

- Mener du at de som nå får flyet kansellert, men som har råd til privatfly, skal droppe det i solidaritet med dem som ikke har råd?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.