Reagerer: -­ Hva fader?

Da Hege Skarrud kom over McDonald's-reklamen midt i Oslo sentrum mandag, fikk hun hakeslepp. Også stortingspolitiker Tuva Moflag (Ap) reagerer.

SØK STRESS: Budskapet i reklamen fikk Hege Skarrud til å sperre opp øynene. Foto: Privat
SØK STRESS: Budskapet i reklamen fikk Hege Skarrud til å sperre opp øynene. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Banneret ved Karl Johans gate lød nemlig følgende:

«Søk stress. Så lærer vi deg å mestre det. Ja, det er stress å jobbe på McDonald's. Heldigvis kan det være en god ting. For det er først når vi utsetter oss for stress at vi lærer oss å mestre det.»

Og på et annet banner står det:

«Det eneste som er mer stress enn å jobbe på McDonald's er å prøve å finne en sykt chill jobb. Søk stress.»

– «Crapitalism»

Skarrud tok bilde av det ene reklameskiltet og postet det på Instagram sammen med teksten «Crapitalism».

– Dette er seinkapitalismen til punkt og prikke, hvor man reklamerer for dårlige arbeidsforhold som om det er positivt, sier Hege Skarrud til Dagbladet.

Skarrud er spaltist i Klassekampen og politisk rådgiver i SV, men hun understreker at hun i denne sammenhengen uttaler seg som privatperson.

Stortingspolitiker Tuva Moflag (AP) reagerer også på reklamekampanjen. Hun mener at restaurantkjeden sender ut helt feil signaler.

– Her synes jeg McDonald’s bommer. Som mamma til ungdommer som snart skal ut og søke sine første jobber, synes jeg McDonald’s sender ut helt feil signaler.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer