Lønnsstøtte-avsløring:

Reagerer kraftig: - Helt utrolig

Utelivstopp krever full redegjørelse etter lønnsstøtte-avsløringen: - De spør seg: «Hvordan er dette egentlig mulig?».

MØTER REAKSJONER: Finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) varsler at han vil orientere Stortinget skriftlig om lønnsstøtteordningen mandag. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
MØTER REAKSJONER: Finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) varsler at han vil orientere Stortinget skriftlig om lønnsstøtteordningen mandag. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Hvis det stemmer at Vedum ikke har dekning for det han har sagt, og dermed skyver andre foran seg, er det en helt utrolig prestasjon av en finansminister. Her må det komme en avklaring, og han må redegjøre for hva som er sant, sier administrerende direktør i utelivskonsernet Noho, Karl-Henning Svendsen, til Børsen.

Fredag presenterte regjeringen en ny lønnsstøtteordning rettet mot bedrifter som er hardt rammet av nasjonale smitteverntiltak.

Den ble mottatt med stor skuffelse blant mange, da særlig det etterlyste kravet om 100 prosent lønnskompensasjon ikke ble innfridd.

Massepermitterer

I kjølvannet varslet flere bedrifter massepermitteringer.

- Vi har stengt alt og permittert nærmere 650 ansatte. Det som ble presentert fredag, monner overhodet ikke, fortsetter Svendsen.

Ordningen skal omfatte virksomheter som kan dokumentere et omsetningsfall på minst 20 prosent på grunn av strenge smittevernregler. Den gir bedriftene en kompensasjon på inntil 80 prosent av de ansattes lønn og regjeringen har satt et tak på støtten til 30 000 kroner per ansatt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer