Ny runde med skjenkestopp:

Reagerer kraftig: - Som lyn fra klar himmel

Aktører i Trondheim, byen som ikke har hatt smitte på fem dager, fortviler over nasjonal skjenkestopp.

UFORSTÅENDE: Aktører i trønderhovedstaden forstår lite av regjeringens nasjonale skjenkestopp. Foto: Gorm Kallestad / NTB
UFORSTÅENDE: Aktører i trønderhovedstaden forstår lite av regjeringens nasjonale skjenkestopp. Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert

- Det er en ekstremt vanskelig situasjon vi står i nå. Dette kom på veldig kort varsel. Det er helt uforståelig at vi må ta en runde nummer tre med dette, sier restaurantsjef ved Fagn, Ida von Stoltz, til Børsen.

Restauranten er en av tre i Trondheim med en prestisjefull Michelin-stjerne. De fikk sin samtidig med Credo i 2019. Den siste er det Reitan-eide Britannia som har.

I går innførte regjeringen enda en nasjonal skjenkestopp, som et middel for å få kontroll på smitten. Reaksjonene fra utelivsaktører over hele landet har ikke latt vente på seg.

Ikke smitte på fem dager

Trondheim har ikke hatt smittetilfeller på fem dager. Det er en av grunnene til at restaurantsjef von Stoltz fortviler over tirsdagens nedslående beskjed fra helseminister Bent Høie.

- Jeg har forståelse for at det må være tiltak, men disse virker ikke spesielt målretta, sier von Stoltz og hevder at restaurantene i byen ikke har hatt smitte, fordi smittevern tas på alvor.

- Vi ser at folk bruker maske ved ankomst og avgang. Så jeg føler at dette rammer urettferdig, når vi har gjort veldig mye for å ta smittevern på alvor. For det har jo fungert. Folk har ikke tatt lett på det, sier von Stoltz.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.