DNB

Reagerer kraftig på DNB-sjefens millionbonus

- Det framstår som svært umusikalsk.

MILLION-BONUS: DNB-sjef Kjerstin R. Braathen hadde en samlet godtgjørelse på 13,7 millioner kroner i fjor. 3,2 millioner kroner av dette var bonus. Foto: Jørn H Moen / Dagbladet
MILLION-BONUS: DNB-sjef Kjerstin R. Braathen hadde en samlet godtgjørelse på 13,7 millioner kroner i fjor. 3,2 millioner kroner av dette var bonus. Foto: Jørn H Moen / Dagbladet Vis mer
Publisert

Børsen kunne i starten av mars melde at toppsjefen i landets største bank ble en av coronavinnerne i 2020. For med en bonus på 3,2 millioner kroner tjente DNB-sjef Kjerstin Braathen totalt 13,7 millioner i 2020.

Mandag ble det kjent at Finanstilsynet ilegger DNB et gebyr på 400 millioner kroner, etter knallhard kritikk av bankens mangelfulle antihvitvaskingsarbeid. Nå reagerer flere partier på Stortinget kraftig på toppsjefens millionbonus.

- Det framstår som svært umusikalsk at styret i DNB bevilger toppsjefen en fet bonus, samme år som de sitter på informasjon om at det kommer et stort overtredelsesgebyr fra Finanstilsynet, sier Sivert Bjørnstad, Frps talsperson for næringspolitikk til Dagens Næringsliv.

Også næringskomiteens leder Geir Pollestad (Sp) reagerer og oppfordrer DNB til å redusere bruken av bonus.

Allerede bokført

Finanstilsynet varslet allerede i desember i fjor om at gebyret ville komme. DNB har allerede bokført gebyret i sin helhet i regnskapet for 2020. Det opplyste banken selv i en børsmelding mandag morgen.

Braathen tok over jobben som DNB-sjef i september 2019. Totalt for året fikk hun 8,8 millioner kroner i lønn, bonuser og andre ytelser. For 2020 kunne hun plusse på 5 millioner kroner - til en samlet godtgjørelse på 13,7 millioner kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.