Reagerer: - Noe skurrer

Økonomiprofessorer mener Finansavisens skatte-regnestykke, som Fredrik Solvang brukte i «Debatten» før helga, er feil. Nå kritiserer de NRK for å ikke ha gjort bedre forarbeid. - Kritikken mot regnestykket var kjent før sending, sier «Debatten»-redaktør.

OMDISKUTERT: Programleder Fredrik Solvang viste til et skatte-regnestykke gjort av Finansavisen i sendingen om skattepolitikk. Det går ikke i god jord hos alle. Video: NRK Vis mer
Publisert

Forrige torsdag var det duket for debatt om skattepolitikk i NRKs «Debatten».

De to Sveits-flyktningene Tord Ueland Kolstad og Jens Rugseth møtte næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) og stortingspolitikerne Karen Elisabeth Kaski (SV) og Per Martin Sandtrøen (Sp) til debatt.

I programmet viste programleder Fredrik Solvang til et regnestykke Finansavisen har gjort, som ifølge avisa viser at «den norske rikingskatten ville tømt Oljefondet på 30 år».

- Folk fortjener bedre

I etterkant av TV-sendingen har debatten rast i Dagens Næringslivs spalter.

  • Se hva NRK svarer til kritikken lenger ned i saken!

I en kommentar med tittel «Takk og lov for at ikke Finansavisen forvalter Oljefondet», skriver DN-kommentator Anne Rokkan at avisas regnestykke ikke stemmer med virkeligheten.

- Å ta en hvilken som helst situasjon og blåse den opp til hva som ville skjedd dersom *sett inn et hypotetisk eksempel* er et velkjent retorisk grep, skriver hun i kommentaren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer