Starter nytt flyselskap:

Reagerer på dette: - Antikvarisk

Flere reagerer på dagens store fly-nyhet. Braathen lover endring.

MOT SKYENE: Et team, ledet av Erik G. Braathen, har gått sammen for å etablere et nytt flyselskap. Foreløpig består ledelsen i selskapet av Brede Huser, Thomas Ramdahl, Asgeir Nyseth, Alf Sagen, Bjørn Erik Barman-Jenssen og Tord Meling. Foto: Nicolas Tourrenc Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det er gammeldags. Det tilhører fortida. Det er antikvarisk tenkning.

Slik karakteriserer lederutvikler og kjønnsforsker Anne Grethe Solberg presentasjonen av flyarving Erik G. Braathens (64) overraskende nysatsing.

Tirsdag ble det nemlig kjent at mannen med det umiddelbart gjenkjennelige navnet skal starte et nytt norsk flyselskap. Med seg på laget har han et knippe menn med bred erfaring fra flybransjen, som alle ble presentert i et pressebilde.

Latterliggjøres

Det tok imidlertid ikke lang tid fra nyheten ble kjent, til flere brukere på sosiale medier begynte å fleipe med den tilsynelatende åpenbare mangelen på mangfold i flysatsingens ledergruppe.

Solberg er heller ikke nevneverdig imponert.

- Dette forteller meg at selskapet ikke har noen mediestrategi. Å skilte med seks dresskledde menn, helt like hverandre, viser at de ikke har tenkt på selskapets refleksjon. Både kunder, folk som skal jobbe der og eventuelle framtidige investorer ønsker et selskap som er representert med både kvinner og menn i ledelsen, sier sosiolog, lederutvikler og bedriftsrådgiver Anne Grethe Solberg til Børsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.