Reagerer på dette: - Bragden drukner

- Likestilling er viktig i alle deler av samfunnet, og finansverden er definitivt intet unntak, sier Isabelle Ringnes.

- SYND: Finansmagasinet Kapital har kåret Norges beste aksjeanalytikere, der utfallet illustreres med denne forsiden. Isabelle Ringnes og Kjersti Braathen er blant dem som tar til orde for å bedre kjønnsbalansen i bransjen. Foto: Lars Eivind Bones
- SYND: Finansmagasinet Kapital har kåret Norges beste aksjeanalytikere, der utfallet illustreres med denne forsiden. Isabelle Ringnes og Kjersti Braathen er blant dem som tar til orde for å bedre kjønnsbalansen i bransjen. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer
Publisert

- Dette er et veldig tydelig og visuelt tankekors, sier Isabelle Ringnes (33) til Børsen.

I den ferskeste utgaven av finansmagasinet Kapital er det publisert en omfattende kåring over Norges beste analytikere. Magasinet har i den anledning fylt forsiden med et bilde som nå får flere til å sperre opp øynene.

I år - som i fjor - går kun én av plasseringene til en kvinne, denne gang sjeføkonom Kjersti Haugland i DnB Markets. Resterende 41 navn på lista er utelukkende representert av menn.

- Gratulerer til disse gutta, men bragden drukner dessverre litt i at denne forsiden skriker at bransjen virkelig må trykke på gassen hva gjelder likestilling. En forside full av hvite menn i dress sender et veldig tydelig signal om at bransjen har en lang vei å gå, fortsetter hun.

  • Kapital-redaktør Vibeke Holth understreker at hun gjerne skulle sett flere kvinner i kåringen. Les hennes svar - og forklaring på hvordan kåringen er gjennomført nederst i saken.

- Synd

Ringnes er blant annet kjent som medgründer, eier og ambassadør bak selskapet Equality Check, som jobber for likestilling og mangfold i arbeidslivet. Hun mener det er synd at ikke flere kvinner representeres i en kåring som dette, men er samtidig ikke forbauset.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer