Reagerer på dette: - Bragden drukner

- Likestilling er viktig i alle deler av samfunnet, og finansverden er definitivt intet unntak, sier Isabelle Ringnes.

- SYND: Finansmagasinet Kapital har kåret Norges beste aksjeanalytikere, der utfallet illustreres med denne forsiden. Isabelle Ringnes og Kjersti Braathen er blant dem som tar til orde for å bedre kjønnsbalansen i bransjen. Foto: Lars Eivind Bones
- SYND: Finansmagasinet Kapital har kåret Norges beste aksjeanalytikere, der utfallet illustreres med denne forsiden. Isabelle Ringnes og Kjersti Braathen er blant dem som tar til orde for å bedre kjønnsbalansen i bransjen. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer
Publisert

- Dette er et veldig tydelig og visuelt tankekors, sier Isabelle Ringnes (33) til Børsen.

I den ferskeste utgaven av finansmagasinet Kapital er det publisert en omfattende kåring over Norges beste analytikere. Magasinet har i den anledning fylt forsiden med et bilde som nå får flere til å sperre opp øynene.

I år - som i fjor - går kun én av plasseringene til en kvinne, denne gang sjeføkonom Kjersti Haugland i DnB Markets. Resterende 41 navn på lista er utelukkende representert av menn.

- Gratulerer til disse gutta, men bragden drukner dessverre litt i at denne forsiden skriker at bransjen virkelig må trykke på gassen hva gjelder likestilling. En forside full av hvite menn i dress sender et veldig tydelig signal om at bransjen har en lang vei å gå, fortsetter hun.

  • Kapital-redaktør Vibeke Holth understreker at hun gjerne skulle sett flere kvinner i kåringen. Les hennes svar - og forklaring på hvordan kåringen er gjennomført nederst i saken.

- Synd

Ringnes er blant annet kjent som medgründer, eier og ambassadør bak selskapet Equality Check, som jobber for likestilling og mangfold i arbeidslivet. Hun mener det er synd at ikke flere kvinner representeres i en kåring som dette, men er samtidig ikke forbauset.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.