Reagerer på dette: - Uheldig

Ragnhild Kaski i Av-og-til mener skiltet rimer dårlig med Vinmonopolets rolle og ansvar. Skiltet skal fjernes så snart det lar seg gjøre, svarer Vinmonopolet.

VEKKER REAKSJONER: Vinmonopolets skilt på utsiden av butikken er godt synlig fra gateplan. Slik skal det ikke være, ifølge Vinmonopolet, som varsler grep. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
VEKKER REAKSJONER: Vinmonopolets skilt på utsiden av butikken er godt synlig fra gateplan. Slik skal det ikke være, ifølge Vinmonopolet, som varsler grep. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Publisert

- Her ser det ut som dette er profilering ut mot gata, og ikke inne i butikken. Det er uheldig å omtale alkohol på en måte som kan virke salgsfremmende, noe jeg mener dette gjør.

Det sier generalsekretær for Av-og-til, Ragnhild Kaski, til Børsen. De omtaler seg som en «organisasjon som jobber for godt alkovett».

- Rimer dårlig

Kaski reagerer på den oransje helveggen utenfor Vinmonopolet på Hasle Torg - et kjøpesenter på Oslos østkant.

Plakaten er godt synlig fra den travle gata utenfor - en fartsåre for jobbpendlere og kollektivtrafikk.

Der står det, blant annet: «Frisk. Sødme. Syrlig. Rødvin. Hvitvin. Rosévin. Champagne. Fruktvin. Brennevin.» i ulike skriftstørrelser.

- Selv om det her ikke er knyttet opp til enkeltprodukter, rimer dette dårlig med Vinmonopolets rolle og samfunnsansvar, fortsetter Kaski.

Det mener hun uavhengig av om det skulle vise seg å være lovlig. Det er det Helsedirektoratet som avgjør.

  • Les Helsedirektoratets svar lenger ned i saken.

Vinmonopolet: - Skal fjernes

Vinmonopolet opplyser overfor Børsen at dette skiltet tidligere var en del av interiøret i deres butikker.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer