Reagerer på krav - vurderer grep

Aass Bryggeri AS har fått tillatelse til å øke produksjonen kraftig. Samtidig gjør nye og strenge utslippskrav at direktør Christian A.K. Aass vurderer å flytte produksjonen utenlands.

NORSKPRODUSERT: Aass bryggeri er kjent for sitt norske varemerke, men strenge utslippskrav gjør at noe av produksjonen kanskje må foregå i utlandet. Foto: Vegard Breie
NORSKPRODUSERT: Aass bryggeri er kjent for sitt norske varemerke, men strenge utslippskrav gjør at noe av produksjonen kanskje må foregå i utlandet. Foto: Vegard Breie Vis mer
Publisert

Helt siden 1834 har Aass bryggeri levert drikkevarer til tørste nordmenn fra fabrikken i Drammen. Det er lengre enn noe annet norsk bryggeri.

Nå risikerer selskapet å måtte flytte noe av produksjonen utenlands. En ny utslippstillatelse gjør det mulig å øke produksjonen kraftig, men stiller strengere krav til rensing av utslipp.

Administrerende direktør i Aass Bryggeri AS, Christian A.K. Aass, er glad for å ha fått tillatelsen i havn. Derimot mener han at de nye kravene vil innebære dyre og mindre bærekraftige investeringer for bedriften. En løsning vil være å starte produksjon i utlandet.

- Vår hovedprioritering er fortsatt å produsere i Norge. Det er snakk om at vi kanskje må produsere noe mindre her enn den økningen vi har søkt om, sier Aass til Dagbladet.

Det var Drammens Tidende som omtalte saken først.

Strenge krav fra EU

Nye krav med utgangspunkt i EUs avløpsdirektiv gjør at Aass bryggeri, i likhet med øvrig næringsmiddelindustri, vil måtte følge grenseverdiene for rensing selv om avløpsvannet ledes fram til et kommunalt renseanlegg. Dette forklarer Kari Skogen, seksjonsleder i klima- og miljøavdelingen hos Statsforvalteren Oslo og Viken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.