Reagerer på lønnsfest:
- Ikke heldig

Næringsminister Jan Christian Vestre reagerer på Riksrevisjonens rapport om utviklingen i lederlønn for heleide statlige selskaper. Han mener det understreker behovet for grepene regjeringen har gjort.

- UHELDIG: Næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) reagerer på Riksrevisjonens rapport om lederlønningene i heleide statlige selskaper. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
- UHELDIG: Næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) reagerer på Riksrevisjonens rapport om lederlønningene i heleide statlige selskaper. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB Vis mer
Publisert

- En prosentvis høyere vekst til ledere enn det som er alminnelig lønnsvekst, bidrar til at de på toppen drar ifra og øker forskjellene i Norge, sier næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) til Dagbladet.

Torsdag kom Riksrevisjonen med en fersk rapport som viser at daglige ledere i 20 av 40 heleide statlige selskaper fortsatt hadde høyere lønnsvekst i snitt enn samfunnet for øvrig i åra 2018 til 2021.

Selv om flere har moderert seg fra forrige undersøkelse i 2018, har altså fortsatt halvparten av selskapene unnlatt å ta til seg de politiske signalene som er gitt.

Skal følges opp

I 2018 viste en rapport at toppsjefene i 27 av 43 statlige selskaper hadde høyere lønnsvekst enn andre mellom 2014 og 2017.

Det gjør at Riksrevisjonen kan konkludere med at noen selskaper har moderert seg, men mange daglige lederes lønnsøkning ligger fortsatt høyt over alminnelig lønnsvekst som beregnes til tre prosent per år i denne perioden.

Vestre uttaler på generelt grunnlag at dette ikke er en heldig utvikling og at det er derfor regjeringen nå har tatt grep.

- Staten forventer at godtgjørelsen er konkurransedyktig, men ikke lønnsledende, og at det utvises moderasjon. Styrene må manøvrere innenfor dette handlingsrommet. Moderasjon er viktig for regjeringen, og vi vil følge opp hensynet til moderasjon i enda større grad gjennom forventningene i ny eierskapsmelding.

Blant selskapene som har hatt høyere lønnsvekst for sine toppledere, finner man blant andre Argentum, Avinor, Enova, Mesta, Norsk Helsenett, Norsk Tipping og Posten Norge.

- Fortsetter å ese ut

Seher Aydar (Rødt) er medlem av Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité. Hun reagerer kraftig på selskapenes manglende evne til å moderere seg og trekker særlig fram Posten Norge.

- Jeg reagerer på at Postens administrerende direktør, styreleder og styre har hatt høyere vekst enn snittet for norske arbeidstakere, og at administrerende direktør nå tjener 5,7 millioner kroner i året, sier Aydar til Dagbladet.

- Det er særlig siden budene i Postens datterselskap Bring har måttet arbeide under elendige forhold som selvstendig næringsdrivende, hvor de ikke er garantert noen inntekt, men må dekke kostnader selv, fortsetter hun.

Totalt ti selskaper har hatt en lederlønnsvekst over alminnelig lønnsvekst i begge undersøkelsesperiodene.

Også hun trekker fram forventningene hun mener har vært «glassklare »fra departementene og Stortingets side på dette feltet.

- Likevel ser vi flere direktørlønner fortsette å ese ut, sier hun og fortsetter:

- Vi står i en priskrise som gjør økonomien trangere for folk. Dette skader absolutt tilliten og er i strid med den retninga de skulle ha gått, sier Aydar.

Skal regne på krona

I tillegg har også 22 av 40 styreledere hatt en årlig vekst i samlet utbetalt godtgjørelse over alminnelig lønnsvekst i den samme perioden, mens 23 av 40 styrer har hatt det samme.

Vestre har vært klar på at han vil at lederlønningene heretter ikke skal øke mer enn snittlønna i selskapene – i kroner og øre, og han vil også kutte i bonusene til topplederne.

Det kom sist fram av en stortingsmelding om statlig eierskap som Vestre la fram tidligere i høst. Denne er nå til behandling i Stortinget, men fikk umiddelbart støtte fra flere sider av norsk politikk, deriblant Frp, SV og Rødt.

- Regjeringen vurderer at en slik økt bevisstgjøring rundt lønnsnivåer, herunder at lik prosentvis økning gir ulik kronemessig økning, er vesentlig for å bidra til å dempe lønnsveksten for ledende ansatte og for å forhindre at lønnsforskjellen mellom ledere og øvrige ansatte øker, sier Vestre.

Han forklarer dette med at det antas å kunne ha negativ påvirkning på selskapets omdømme og utvikling.

Han understreker samtidig at det fortsatt er styret som skal fastsette lønnen til daglig leder i selskapet.

- Jeg har tillit til at styrene lytter til eierens forventninger, avslutter Vestre.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer