Reagerer på «mystisk» detalj

Märtha Louise har startet nytt firma. Navnevalget får enkelte til å stusse.

- MÅ VÆRE VARSOM: Märtha Louise går egne veier med nytt selskap. Nå vekker en navnedetalj oppsikt. Her avbildet under Happinez Festival i Nederland i mai i fjor. Foto: Robin Utrecht / ABACAPRESS.COM / NTB Scanpix
- MÅ VÆRE VARSOM: Märtha Louise går egne veier med nytt selskap. Nå vekker en navnedetalj oppsikt. Her avbildet under Happinez Festival i Nederland i mai i fjor. Foto: Robin Utrecht / ABACAPRESS.COM / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg skal fra nå av ikke bruke min prinsessetittel i kommersiell sammenheng, skrev Märtha Louise på Instagram 7. august 2019.

Lovnaden kom i kjølvannet av flere tittel-blemmer og en omfattende debatt i fjor sommer. Mange - inkludert kongehuset selv - var enig i at det skal være et tydelig skille mellom prinsessas næringsvirksomhet og hennes rolle som representant for kongehuset.

I samråd med familien ble det dermed besluttet at 48-åringen ikke skulle bruke prinsessetittelen i forretningsøyemed. Det forsikret også Slottet om i en offisiell uttalelse.

Vil arrangere reiser

Forrige uke skrev blant andre Børsen at Märtha Louise har opprettet et nytt aksjeselskap. Det var Vestby Avis som først omtalte firmanyheten.

Her planlegger 48-åringen blant annet å «arrangere reiser, tilby programleder- og konfransiertjenester, samt annen virksomhet som naturlig hører til, herunder deltakelse i andre selskaper.»

Det er derimot en liten detalj som får enkelte til å stusse: Aksjeselskapet har fått navnet «PML International». I offentlige registre kommer det fram at styrets leder er «Prinsesse Märtha Louise».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer