Reagerer på reiseadvarsel: - Skaper forvirring

Tryg ber reiselystne nordmenn bli hjemme til smittetallene i Europa går nedover. Reisebyrå mener advarselen «skaper mer forvirring og bekymring».

REISEADVARSEL: Tryg oppfordrer folk til å bli hjemme i Norge fram til smittetallene i Europa går ned. Det reagerer reisebyrå på. FOTO: Nicolas Economou / NurPhoto / Shutterstock / NTB
REISEADVARSEL: Tryg oppfordrer folk til å bli hjemme i Norge fram til smittetallene i Europa går ned. Det reagerer reisebyrå på. FOTO: Nicolas Economou / NurPhoto / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

Med økende coronasmitte i Europa ber forsikringsselskapet Tryg folk om å vente med å bestille reiser. De sier at reisen kan bli avlyst på grunn av coronatiltak.

- Coronapandemien i Europa blir verre dag for dag. Bli hjemme til smittetallene går nedover, sier kommunikasjonssjef Ole Irgens i Tryg.

- De som tar sjansen på å reise ut av Norge nå, kan risikere at reisen blir avlyst eller sterkt begrenset på grunn av koronatiltak på reisemålet. Vi anbefaler at man ikke planlegger reiser til utlandet nå, men venter til pandemien er på retur, sier han.

Konkurrent fraråder ikke reise

Kommunikasjonssjefen understreker at reiseforsikringen ikke dekker kostnader i forbindelse med nasjonale tiltak i forbindelse med pandemien, slik for eksempel Østerrike innførte mandag denne uka.

- Det er bare reiseråd utstedt av det norske Utenriksdepartementet som gir grunnlag for avbestillingsdekning over reiseforsikringen, sier Irgens.

Trygs konkurrent Gjensidige fraråder ikke sine kunder å reise.

- Vi som forsikringsselskap følger myndighetenes råd når vi forteller våre kunder hvordan de bør forholde seg i denne situasjonen, og fraråder ikke nordmenn å dra på reise så lenge myndighetene ikke har tatt en slik beslutning, sier kommunikasjonsdirektør Øystein Thoresen i Gjensidige.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer