Reagerer på strømopprør: - Uakseptabelt

Den harde tonen i Facebook-opprøret mot strømpriser bekymrer både Rødt og MDG.

FACEBOOK-STORM: Alle disse kommentarene er hentet fra den siste uka i Facebook-gruppene «Vi som krever billigere strøm» og «Strømopprøret». Grafikk: Kjell Erik Berg / Dagbladet
FACEBOOK-STORM: Alle disse kommentarene er hentet fra den siste uka i Facebook-gruppene «Vi som krever billigere strøm» og «Strømopprøret». Grafikk: Kjell Erik Berg / Dagbladet Vis mer
Publisert

- Politiske partier har et ansvar, sier Rødt-politiker Sofie Marhaug.

Dagbladet omtalte tirsdag det voksende raseriet mot strømpriser i store grupper på Facebook. Hundretusener av nordmenn uttrykker sin frustrasjon over den historisk høye strømprisveksten.

Gruppa «Vi som krever billigere strøm» samler hele 616 000 nordmenn. 32 000 Facebook-brukere er med i «Kraftropet», og «Strømopprøret» har 11 000 medlemmer.

Beskyldningene om at regjeringen er landssvikere sitter løst i gruppene, og det mobiliseres til folkeopprør. PST er bekymret for misnøyen mot strøm på nett og ber folk varsle om de ser oppfordringer til vold og tegn til radikalisering.

Tar avstand

Det er et raseri som ikke kan ignoreres, mener Rødt.

- Det er viktig for Rødt ikke å støtte den typen aksjonsformer PST advarer mot og understreke at de er uakseptable, sier Marhaug. Hun sitter i Stortingets energikomité for Rødt.

Partier og organisasjoner bør bidra til fredelig organisering mot de høye prisene, mener Rødt-politikeren.

- Det forteller at mange er bekymret for høye priser og helt sikkert redde for hvordan det vil bli til vinteren. Men det rettferdiggjør på ingen måte voldelige handlinger, sier Marhaug.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer