Reagerer på Tangen-prislapp: - Unorsk

Nicolai Tangen la onsdag fram prislappen for «drømmeseminaret» i USA. NHH-professor mener statlige institusjoner velter regninga over på skattebetalerne.

KRITISK: Senterpartiets leder Trygve Slagsvold Vedum. Foto: Hans Arne Vedlog

 
Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
KRITISK: Senterpartiets leder Trygve Slagsvold Vedum. Foto: Hans Arne Vedlog Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det bekrefter at det har vært en heidundrende fest!

Det sier Senterpartiet-leder Trygve Slagsvold Vedum etter å ha hørt kostnadene per person for Nicolai Tangens omstridte seminar i Philadelphia:

  • 8.824 kroner for mat og drikke over tre dager.
  • 2.880 kroner per natt på Hilton-hotellet The Inn at Penn.
  • 31.248 kroner for flybilletter dersom deltakerne hadde flydd businessklasse tur/retur Oslo til Philadelphia, og ikke reist med Tangens privatfly.*

En rekke prominente næringslivsledere og embetsfolk deltok i november på seminaret, kalt «Back to University», som varte i tre dager. Tangen spanderte blant annet fly, hotell, foredrag og Sting-konsert.

Onsdag la Tangen fram regnskapet for konferansen.

Vil betale selv

Etter at VG gjorde seminaret kjent for offentligheten, har flere statlig tilknyttede virksomheter gått ut og sagt at Tangen ikke skal ta regninga for dem:

  • Oljefondets avtroppende sjef Yngve Slyngstad deltok på seminaret. Norges Bank skal betale for Slyngstads opphold, mat og flyreise.
  • Næringsdepartementet dekker hotell og reise for daværende næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H). Statsråden har siden sagt at departementet også skal betale for måltidene. (Røe Isaksen deltok for øvrig ikke på hele seminaret. Samlet pris for statsrådens måltider kom derfor på 6.490 kroner, opplyste Nicolai Tangen i onsdagens pressemelding.)
  • Norges FN-ambassadør Mona Juul deltok. Norges FN-delegasjon betalte for Juuls transport til Philadelphia fra New York, mens hotellopphold og måltider ble betalt av Tangen. I ettertid har FN-delegasjonen bestemt seg for å betale tilbake utgiftene for oppholdet, som inkluderer hotellutgifter og måltider, skriver E24.
  • Direktør i Norsk Utenrikspolitisk Institutt (Nupi), Ulf Sverdrup, deltok. Forskningsinstituttet opplyste tirsdag overfor E24 at de vil ta regningen for Sverdrups reiseutgifter i forbindelse med seminaret, selv om det ikke er vanlig.
  • Munchmuseet-direktør Stein Olav Henrichsen deltok, og fikk spandert turen av Tangen. Mandag meldte DN at Munchmuseet, som er eid av Oslo kommune, vil ta regningen for Henrichsens deltakelse.

Ber Erna om svar

- Det er noe unorsk over det, sier Trygve Slagsvold Vedum om luksusen seminardeltakerne har nytt godt av.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer