Florida:

Reagerer på vaksine-turisme: - Avskyelig

I Florida har 40 000 personer som ikke bor i delstaten fått vaksine.

STOPPER: Florida har nå innført krav om at du må bo i delstaten for å få vaksine. Foto: Greg Lovett / The Palm Beach Post / AP / NTB
STOPPER: Florida har nå innført krav om at du må bo i delstaten for å få vaksine. Foto: Greg Lovett / The Palm Beach Post / AP / NTB Vis mer
Publisert

Flere reiseselskaper har begynt å tilby såkalte «vaksineturer», hvor man kan kjøpe seg en ferie med inkludert coronavaksine.

Det er flere land og områder i verden hvor man nå kan kjøpe seg coronavaksiner, hvis man er villige til å betale. Ett av stedene dette har vært mulig er i Florida i USA, skriver TV-kanalen NBC News.

Der har det fram til torsdag i forrige uke vært mulig for alle over 65 å få vaksine, uavhengig av om man bodde i delstaten. Blant annet skal rike meksikanere, kanadiere og argentinere ha fløyet inn for å få vaksiner.

Det er det nå slutt på.

Må være bosatt

MUTASJON: Slik har det britiske viruset mutert. Video: Nucleus Medical Media. Direktør i Bioteknologirådet, Petter Frost. Reporter: Anton Lier. Vis mer

Fra og med torsdag forrige uke har det vært et krav at man er bosatt i delstaten, skriver NBC.

- Vaksineturisme er ikke tillatt, slår Floridas beredskapsdirektør Jared Moskowitz fast overfor kanalen.

- Dette er avskyelig. Folk bør ikke fly hit for å få vaksiner, sier han.

40 000 turister vaksinert

Helsemyndighetene i delstaten oppgir at de har vaksinert rundt 40 000 personer som ikke var bosatt i Florida.

Årsaken til at det i utgangspunktet ikke var et krav at man skulle være bosatt i delstaten, er at mange av dem som bor i Florida er «trekkfugler» som bare bor i delstaten om vinteren.

Et eldresenter i delstaten er også under etterforskning for om de har gitt vaksinedoser tiltenkt beboere og stab, til medlemmer av den eksklusive klubben Palm Beach Country Club og andre rike velgjørere, skriver Palm Beach Post.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer