Alkoholservering i Oslo:

Reagerer sterkt: - Oslo er dødt

- Det er nå ingen grunn til å oppholde seg i byen. Slik har det vært i et halvt år, tordner NHO Reiseliv-toppen.

REAGERER: Kristin Krohn Devold som er direktør i NHO Reiseliv, reagerer sterkt på dagens nyheter fra byrådet i Oslo. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
REAGERER: Kristin Krohn Devold som er direktør i NHO Reiseliv, reagerer sterkt på dagens nyheter fra byrådet i Oslo. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mens Oslos butikker og kjøpesentre i dag kan juble over at de får lov til å åpne opp igjen, fikk serveringsbransjen i hovedstaden nok en gang en nedslående beskjed:

Det vil ikke åpnes for alkoholservering før 17. mai, og serveringssteder får fortsatt bare vil være åpent for takeaway.

- For strengt

Det betyr at mange arbeidsplasser settes i fare, advarer NHO Reiseliv-sjef Kristin Krohn Devold. Hun er dypt skuffet over dagens melding fra byrådet i Oslo:

- Oslo er dødt med dagens situasjon, og det er nå ingen grunn til å oppholde seg i byen. Slik har det vært i et halvt år, tordner hun i en pressemelding.

- Bare å tillate takeaway-servering er et for strengt tiltak som ikke står i forhold til dagens smittesituasjon. Kompensasjonsordningen treffer ikke alle bedrifter, og de som mottar støtte får bare dekket rundt 10 til 15 prosent av utgifter. Det eneste som kan redde bedrifter og arbeidsplasser er en gjenåpning, sier Krohn Devold.

NHO mener mangelen på åpning i serveringsbransjen «trolig betyr at den ukontrollerte festingen i parker, uteområder og i hjemmet vil fortsette.»

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.