Alkoholservering i Oslo:

Reagerer sterkt: - Oslo er dødt

- Det er nå ingen grunn til å oppholde seg i byen. Slik har det vært i et halvt år, tordner NHO Reiseliv-toppen.

REAGERER: Kristin Krohn Devold som er direktør i NHO Reiseliv, reagerer sterkt på dagens nyheter fra byrådet i Oslo. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
REAGERER: Kristin Krohn Devold som er direktør i NHO Reiseliv, reagerer sterkt på dagens nyheter fra byrådet i Oslo. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mens Oslos butikker og kjøpesentre i dag kan juble over at de får lov til å åpne opp igjen, fikk serveringsbransjen i hovedstaden nok en gang en nedslående beskjed:

Det vil ikke åpnes for alkoholservering før 17. mai, og serveringssteder får fortsatt bare vil være åpent for takeaway.

- For strengt

Det betyr at mange arbeidsplasser settes i fare, advarer NHO Reiseliv-sjef Kristin Krohn Devold. Hun er dypt skuffet over dagens melding fra byrådet i Oslo:

- Oslo er dødt med dagens situasjon, og det er nå ingen grunn til å oppholde seg i byen. Slik har det vært i et halvt år, tordner hun i en pressemelding.

- Bare å tillate takeaway-servering er et for strengt tiltak som ikke står i forhold til dagens smittesituasjon. Kompensasjonsordningen treffer ikke alle bedrifter, og de som mottar støtte får bare dekket rundt 10 til 15 prosent av utgifter. Det eneste som kan redde bedrifter og arbeidsplasser er en gjenåpning, sier Krohn Devold.

NHO mener mangelen på åpning i serveringsbransjen «trolig betyr at den ukontrollerte festingen i parker, uteområder og i hjemmet vil fortsette.»

- I tillegg betyr det at restaurantenes økonomi presses ytterligere. Færre vil klare å overleve, sier Krohn Devold.

Hun sier dagens nyhet øker forventningene fra reiseliv- og serveringsbransjen om at regjeringen og Stortinget i behandlingen av Revidert Nasjonalbudsjett forlenger alle tiltakene til minst 1. oktober.

- Det tar tid fra åpning til normal omsetning, sier hun.

Stor konkursfrykt

En undersøkelse blant NHO Reiselivs medlemmer, gjennomført med svar fra 596 respondenter i perioden 8. - 13. april, viser at:

  • 75 prosent av servering- og utelivsbedrifter i Oslo har permittert mer enn tre-fjerdedeler av de ansatte
  • 42 prosent av servering- og utelivsbedrifter i Oslo har allerede gjennomført oppsigelser
  • 52 prosent av servering- og utelivsbedrifter i Oslo planlegger oppsigelser
  • 65 prosent av servering- og utelivsbedrifter i Oslo mener det er en reell risiko for at de går konkurs.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer