Reagerer: - Virker helt tilfeldig

Peter Warren forklarer at livet som trader er ensomt.

FØRSTE BILDENE: Få en sniktitt på nye «Exit». Video: NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- «Finanskvaliteten» virker dårlig, det er ikke som serien «Billions» hvor det skal være 100 prosent «ekte», forteller Peter Warren om den populære NRK-serien «Exit», til Børsen.

Denne uka slapp NRK en ny sesong av serien.

Warren er en anerkjent investor og tidligere hedgefondforvalter, med lang fartstid i bransjen.

I løpet av hans 67 år på kloden har han sett «døden i øynene» som engelsk elitesoldat, «grisebanket» to ranere i en heis på Aker Brygge, og tjent - og tapt - masse penger.

Han har med andre ord hatt et langt og innholdsrikt liv - men det skal tilsynelatende være helt motsatt av hva «Exit» portretterer.

For mens aksjeselgerne ifølge Warren lever Exit-aktige liv, med middager og skihelger, så lever traderne et ensomt liv foran dataskjermene.

Tradere er de som foretar kjøp og salg. De sitter hele tiden med risiko, og har som eneste intensjon å tjene penger, forklarer Warren.

- Livet er vidt forskjellig fra de episodene som jeg har sett. Det virker også helt tilfeldig at de valgte finans, det kunne like godt være reklamebransjen, det finnes utskudd overalt, forteller han til Børsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer