Skatteutvalget

Reagerer

En rekke ulike aktører reagerer på skatteutvalgets forslag til endringer i det norske skattesystemet, som ble lagt fram mandag.

IKKE POSITIVE: Rema 1000 mener økt matmoms ikke er veien å gå. Foto: Audun Braastad / NTB
IKKE POSITIVE: Rema 1000 mener økt matmoms ikke er veien å gå. Foto: Audun Braastad / NTB Vis mer
Publisert

Mandag formiddag la skatteutvalget, under ledelse av økonomiprofessor Ragnar Torvik, fram en omfattende utredning av skattesystemet i Norge.

I rapporten kom utvalget med forslag til store endringer.

Det reagerer en rekke ulike organisasjoner og næringslivsaktører på.

Bunnpris-eier Christian Lykke er blant dem, som var tidlig ute med å rase over forslaget om å øke matmomsen fra 15 til 25 prosent.

Nå reagerer også Øyvind Breivik, kommunikasjonssjef i Reitan Retail, selskapet bak Rema 1000.

- Økt matmoms vil bety økt press oppover på norske matvarepriser, noe som vil gå ut over folks privatøkonomi. Vi burde heller sørge for at konkurransesituasjonen i norsk dagligvare blir bedre slik at prisene kan gå ned, ikke opp, skriver han i en e-post til Børsen.

- Ikke en reell økning

Blant forslagene er også å øke studiestøtten. Leder i Norsk studentorganisasjon, Maika Marie Godal Dam, mener det ikke er en reell økning.

- Årsaken til at utvalget foreslår å øke studiestøtta er for å kompensere for økte merverdiavgifter. Så det vil egentlig si at de ikke foreslår en reell økning i studiestøtten, sier hun til Børsen, og legger til:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.