Skatteutvalget

Reagerer

En rekke ulike aktører reagerer på skatteutvalgets forslag til endringer i det norske skattesystemet, som ble lagt fram mandag.

IKKE POSITIVE: Rema 1000 mener økt matmoms ikke er veien å gå. Foto: Audun Braastad / NTB
IKKE POSITIVE: Rema 1000 mener økt matmoms ikke er veien å gå. Foto: Audun Braastad / NTB Vis mer
Publisert

Mandag formiddag la skatteutvalget, under ledelse av økonomiprofessor Ragnar Torvik, fram en omfattende utredning av skattesystemet i Norge.

I rapporten kom utvalget med forslag til store endringer.

Det reagerer en rekke ulike organisasjoner og næringslivsaktører på.

Bunnpris-eier Christian Lykke er blant dem, som var tidlig ute med å rase over forslaget om å øke matmomsen fra 15 til 25 prosent.

Nå reagerer også Øyvind Breivik, kommunikasjonssjef i Reitan Retail, selskapet bak Rema 1000.

- Økt matmoms vil bety økt press oppover på norske matvarepriser, noe som vil gå ut over folks privatøkonomi. Vi burde heller sørge for at konkurransesituasjonen i norsk dagligvare blir bedre slik at prisene kan gå ned, ikke opp, skriver han i en e-post til Børsen.

- Ikke en reell økning

Blant forslagene er også å øke studiestøtten. Leder i Norsk studentorganisasjon, Maika Marie Godal Dam, mener det ikke er en reell økning.

- Årsaken til at utvalget foreslår å øke studiestøtta er for å kompensere for økte merverdiavgifter. Så det vil egentlig si at de ikke foreslår en reell økning i studiestøtten, sier hun til Børsen, og legger til:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer