Finnes-aksjene:

Reaksjonene hagler: - Lurt

Høyre-leder Erna Solberg sier hun har vært inhabil i flere saker hun behandlet som statsminister på grunn av ektemannens aksjehandel, og at han ikke har vært ærlig med henne.

Erna Solberg opplyser at hun har vært inhabil i sin tid som statsminister i forbindelse med Sindre Finnes' aksjekjøp. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det var en tydelig preget Erna Solberg som fredag la fram omfanget av ektemannen, Sindre Finnes', aksjehandel fra tida hun satt som statsminister.

Solberg sier at ektemannen drev med omfattende, kortsiktig aksjehandel til tross for at han visste at han ikke skulle gjøre det.

- Listen viser at Sindre ikke har vært ærlig med meg, verken da jeg var statsminister eller da jeg konfronterte ham med dette etter at dere i pressen begynte å stille spørsmål, sa Solberg.

Finnes' aksjehandel medfører at hun har vært inhabil i flere saker hun behandlet under tida som statsminister, fortalte Solberg.

Hun mener imidlertid at det ikke er noe som antyder at Finnes har fått innsideinformasjon.

Børsen har forsøkt å få en kommentar fra Sindre Finnes, som ikke har besvart vår henvendelse.

- Jeg er svært lei meg for at jeg har satt Erna i denne situasjonen. Jeg har ikke vært ærlig, verken overfor henne eller Statsministerens kontor. Det beklager jeg dypt, sier Finnes til E24.

- Brudd på habilitetsreglene

Fra leder i kontroll- og konstitusjonskomiteen Peter Frølich (H):

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.