- Realistisk å skyte ned redningsplanen

Det mener lederen for en gruppe småaksjonærer som håper å velte Norwegians kriseplan. Norwegian-sjefen gir svar på tiltale.

FRAMTIDEN: Konsernsjef i Norwegian, Jacob Schram, forteller om framtiden til flyselskapet. Reporter: Halldor Hustadnes. Foto: Bjørn Langsem. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Få dager før mandagens ekstraordinære generalforsamling hvor Norwegians aksjonærer skal si ja eller nei til ledelsens redningsplan, jobber konsernsjef Jacob Schram på spreng for å få signerte avtaler med flyselskapets kreditorer.

Parallelt gjør en gruppe småaksjonærer med kristiansanderen Helge Stray i spissen alt de kan for at Norwegian-sjefens innsats skal være forgjeves.

- Vi er enige om å stemme ned forslaget, sier Stray til Dagbladet.

Vil ha 10 statsmilliarder

Onsdag sier Stray til Dagbladet at omkring 3000 småaksjonærer har sluttet seg til gruppen, som krever at staten i stedet for Norwegian-ledelsens forslag skal gå inn med 10 milliarder kroner og bli majoritetseier.

- Det er et veldig realistisk forslag, som ivaretar norske verdier, sier Stray.

Stray vil ikke si hvor stor del av Norwegians aksjonærer som er med i gruppen, og sier at det i så fall ville vært flaggepliktig og måtte meldes på børsen.

Facebook-gruppen «Norwegian småaksjonærer», som Stray har opprettet, hadde onsdag 821 medlemmer.

«Nødlikviditet»

Kort etter at Dagbladet snakket med Stray, sendte han ut en pressemelding.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer