Red Bull-arving etterlyst

Barnebarnet til en av Red Bull-grunnleggerne er nå internasjonalt etterlyst. Han er siktet for å ha kjørt på og drept en politimann i 2012.

ETTERLYST: Vorayuth «Boss» Yoovidhya er internasjonalt etterlyst for blant annet uaktsomt drap. Her på vei ut av huset sitt i London i 2017. Foto: Matt Dunham / AP / NTB
ETTERLYST: Vorayuth «Boss» Yoovidhya er internasjonalt etterlyst for blant annet uaktsomt drap. Her på vei ut av huset sitt i London i 2017. Foto: Matt Dunham / AP / NTB Vis mer
Publisert

Vorayuth Yoovidhya, som har kallenavnet «Boss», er nå etterlyst internasjonalt etter en hendelse i 2012.

Yoovidhya er siktet for å ha kjørt på en politimann i Bangkok med Ferrarien sin og stukket av. Politimannen døde av skadene.

Nå har den internasjonale politiorganisasjonen Interpol utstedt et såkalt «rødt varsel» til alle sine 194 medlemsland, og bedt om at han pågripes og utleveres til Thailand, om noen finner ham, ifølge nyhetsbyrået AFP.

Yoovidhya har ikke blitt sett siden han satt seg på et privatfly i Bangkok i 2017.

Henlagt i juli

UNDERSØKER: Dette bildet viser politiet som undersøker det som skal være Yoovidhyas Ferrari etter ulykken. Foto: Thai PBS / AFP / NTB
UNDERSØKER: Dette bildet viser politiet som undersøker det som skal være Yoovidhyas Ferrari etter ulykken. Foto: Thai PBS / AFP / NTB Vis mer

Saken mot Yoovidhya har blitt etterforsket lenge, og ble henlagt i juli.

Det skapte store protester i Thailand, og på grunn av disse protestene, så har statsadvokaten gjenopptatt saken og bedt Interpol om å sende ut etterlysningen.

Han er nå siktet for uaktsomt bildrap og kokainbruk, ifølge AFP.

Etterlysningen er søndag ettermiddag fremdeles ikke lagt ut på Interpols nettsider.

Mange milliarder

Vorayuth er barnebarnet til Chaleo Yoovidhya, som grunnla Red Bull sammen med Dietrich Materschitz i 1984. Han er dermed arving til mange milliarder kroner.

Chaleo var ved sin død i 2012 Thailands tredje rikeste mann, med en anslått formue på rundt fem milliarder dollar.

Yoovidhya-familien er nå Thailands nest rikeste. Forbes anslår at familien har en formue på litt over 20 milliarder dollar. De er også landets eneste importør av Ferrari.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer