Stor pågang for privatfly:

Redder ferien med pomp og prakt

Flere punger ut for å hindre at årets sommerferie går i vasken i det rådende flykaoset.

FERIEKRISE: Mange har sett seg om etter alternativ transport i den pågående flykrisa. Privatflyselskapet Airwing opplever stor pågang. Foto: Airwing
FERIEKRISE: Mange har sett seg om etter alternativ transport i den pågående flykrisa. Privatflyselskapet Airwing opplever stor pågang. Foto: Airwing Vis mer
Publisert

Selskapet Airwing, som leier ut privatfly, nyter godt av at solhungrige nordmenn får ruteflyet kansellert på grunn av den pågående flyteknikerstreiken og trøbbelet på europeiske flyplasser.

- Det blir en hektisk sommer. Vi gjør det vi kan for å ta unna etterspørselen, og må si nei til noen henvendelser, sier administrerende direktør Anna Helene Kjos-Mathisen til TV 2, som først omtalte saken.

Overfor Dagbladet sier hun at det er spesielt de siste ukene at selskapet har merket pågangen.

- Definitivt. Vi har fortsatt noe ledig, men det har fylt seg veldig opp.

Sommerferie

Den største endringen selskapet har sett i år, er at en større andel av kundene bestiller privatfly for å komme seg på sommerferie.

- Det er gjerne større grupper, som reiser både sør og nordover. For det meste er det snakk om reiser i Europa. Nordover i Norge og til Svalbard, eller sørover til Middelhavet.

Selskapet opererer med tre forskjellige flytyper, som har en kapasitet på henholdsvis åtte, ni og 12 passasjerer. Snart vil det også være et mer miljøvennlig fly på plass i flyflåten, med en kapasitet på seks voksne, forteller Kjos-Mathisen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.