Reddet corona­faste. Så kom permitteringen

Det unge paret elsker å jobbe i det kriserammede Norwegian. Nå er framtida uviss, både på hjemmebane og for selskapet.

UVISS FREMTID: Norwegian-paret Yvonne Nicole Vestad og Joacim Westby deler skjebne med godt over 300 000 nordmenn. Hun er permittert, han vet ikke hvor lenge han fortsatt står i jobb. Foto: Jørn H. Moen
UVISS FREMTID: Norwegian-paret Yvonne Nicole Vestad og Joacim Westby deler skjebne med godt over 300 000 nordmenn. Hun er permittert, han vet ikke hvor lenge han fortsatt står i jobb. Foto: Jørn H. Moen Vis mer
Publisert

Det siste Yvonne Nicole Vestad (30) gjorde før hun ble permittert fra Norwegian, var å hente hjem coronafaste nordmenn fra Las Palmas.

- Det var bare å ta på flyvertinne-ansiktet og ønske velkommen med et smil som vanlig. Jobben er å gjøre passasjerene fornøyde og at de føler seg trygge med oss. Da må man legge bort alle bekymringer om økonomi med ansvar for to små barn, huslån og billån og all usikkerhet om selskapets framtid, sier hun til Børsen.

- Vi er godt trent på å legge bort privatlivet når vi er på jobb, legger hun til.

Da Yvonne hengte bort uniformen for tre uker siden, visste hun ikke for hvor lenge. En felles skjebne med titusenvis i SAS, Norwegian og Widerøe. Og godt over 380 000 nordmenn som har søkt om dagpenger siden torsdag 12. mars, dagen da mange av de mest omfattende coronatiltakene ble innført.

Utfordringer kommer

Norwegian har alene permittert over 7000 ansatte. 80-90 prosent av trafikken er innstilt.

- Selvfølgelig er jeg bekymret for hvordan vi skal klare å få det til å gå rundt, sier Yvonne.

- Vi er en familie i etableringsfasen. Så selvfølgelig sitter vi med boliglån og billån. For å få hverdagen til å gå opp med to små barn og begge i turnus, har vi jobbet 80 prosent begge to. Det er ikke noen fordel når permitteringen drar ut og man må gå over på dagpenger. Så det er klart vi vil møte økonomiske utfordringer på hjemmebane, istemmer samboer og Norwegian-kollega Joacim Westby (37).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer