Rederarvings praktvilla solgt etter priskutt

Da prisen ble kuttet 7,5 millioner ble eiendommen solgt.

STORT: Hovedhuset er på nesten 600 kvadratmeter. Foto: Sondre Transeth
STORT: Hovedhuset er på nesten 600 kvadratmeter. Foto: Sondre Transeth Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Seint på året i fjor ble en eiendom, som ble beskrevet som «helt unik på Sørlandet» lagt ut for salg for 25 millioner kroner.

Priskutt

Eiendommen ligger på Kaldvell i Lillesand, og har en tomt på over 21 mål. Bygningsmassen er også enorm - hovedhuset er på 574 kvadrat og ble oppført i 1918.

Det er også et stort anneks på over 250 kvadrat, med svømmebasseng, jacuzzi, spa-avdeling og trimrom.

Da Børsen omtalte eiendomssalget i desember i fjor, antydet eiendomsmekler Gustav J. Sædberg at det kunne bli aktuelt å ta eiendommen av markedet i vinter, dersom de ikke fikk til noe salg.

Som sagt så gjort. Eiendommen ble tatt av markedet, før den ble lagt ut igjen i sommer - med markant lavere pris. 17,5 millioner kroner.

Rederarvings eiendom

Og nå er eiendommen solgt. Det var Lillesands-Posten som først omtalte salget.

- Den er solgt. Det kan vi bekrefte, sier Sædberg til Børsen.

Hvor mye eiendommen gikk for eller hvem som er den nye eieren, vil han ikke kommentere.

Det kan nye eieren selv gjøre, ifølge NRK. Det er nemlig Stine Sofies Stiftelse som kjøper eiendommen.

- Vi fikk eiendommen for prisantydning, sier Ada Sofie Austegard, generalsekretær i Stine Sofies Stiftelse til Fædrelandsvennen.

Dermed skal den luksuriøse villaen nå huse barn som har blitt utsatt for vold og overgrep. Austegard sier til avisen at de ønsket å skaffe seg eiendommen f0ordi har stor pågang og at ventelistene deres fylles opp.

- Vi ønsket å sikre oss eiendommen i Lillesand for å kunne gi flere barn hjelp, sier Austegard.

Noen oppgraderinger må uansett gjøres før huset tas i bruk av stiftelsen.

- Villaen er jo en luksusvilla fra 80-tallet. Så vi må bytte ut gullkraner med noe som er mer barnevennlig, sier Austegard.

Kjøpet finansieres av oppsparte midler og gaver fra givere.

Døde brått

Salget av prakteiendommen i Lillesand er en del av boet etter investoren Andreas Ove Ugland, som døde brått i mars i fjor, 64 år gammel.

Han var den ene av sønnene til rederen Andreas Ugland, som var hovedaksjonær i Uglands Rederi fra 1960 til 1996. Da tok Andreas Ove og hans to brødre over farsarven.

STOR EIENDOM: Eiendommen på Kaldvell i Lillesand ligger skjermet fra riksveien nedenfor. Parkeringsplassen på bildet benyttes av folk som går tur i området som ligger tett opptil grensen mot Grimstad kommune. Foto: Sondre Transeth
STOR EIENDOM: Eiendommen på Kaldvell i Lillesand ligger skjermet fra riksveien nedenfor. Parkeringsplassen på bildet benyttes av folk som går tur i området som ligger tett opptil grensen mot Grimstad kommune. Foto: Sondre Transeth Vis mer

I tillegg til forretningsdrift drev Ugland også i flere år med offshore-båtrace, i de siste åra i selve formel 1-klassen, Class One, med båten Jotun.

- Spesiell eiendom

Eiendommen i Lillesand kjøpte Ugland i 1977, på et tidspunkt da det ikke var boplikt i Lillesand kommune. Den boplikten ble først innført i 1985, ifølge Fædrelandsvennen.

Boplikten løste Ugland, som bodde og drev sine forretninger fra skatteparadiset Cayman Island, ved å ha en vaktmester boende på eiendommen i 25 år.

Og nå er altså eiendommen omsider solgt etter et snaut år og et solid priskutt.

- Det er jo en spesiell eiendom, med meget stor bygningsmasse og stort uteareal. Det er en eiendom nær sjøen, men den er ikke ved sjøen. Det er en fantastisk eiendom, hvis du kan ha en sånn type eiendom, sier Sædberg.

- Det er jo ikke som å kjøpe en helt vanlig enebolig, og det gjenspeiler også prisen.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer