Redningsplan senker Norwegian

Norwegian-aksjen faller etter nyheten om at selskapet er klar med forslag til en redningsplan.

REDNINGSPLAN: Norwegian har redningsplanen klar. Foto: Hans Arne Vedlog
REDNINGSPLAN: Norwegian har redningsplanen klar. Foto: Hans Arne Vedlog Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forslaget som Norwegian presenterte mandag innebærer å konvertere opptil 85 prosent av gjelden til egenkapital. Selskapet planlegger også en emisjon på 400 millioner kroner, heter det i en børsmelding.

Ti minutter etter åpning av Oslo Børs faller Norwgian-aksjen med 10,6 prosent til 5,20 kroner aksjen.

Norwegian ber leasingselskapene, som er selskapene som eier flyene, og som leier dem ut, om å gå med på konvertering av minst 500 millioner dollar, framgår det av meldingen. Dette med mål om at den totale konverteringen av gjeld og leasing til aksjer blir på inntil 1,2 milliarder dollar.

Norwegian beregner dermed at dagens aksjonærer vil sitte igjen med 5,2 prosent etter at gjelden er konvertert, før den planlagte emisjonen.

Det holdes en ekstraordinær generalforsamling i selskapet 4. mai.

Hovedindeksen stiger 0,75 prosent fem minutter etter åpning på Oslo Børs mandag.

Det skjer etter en oppgang på 2 prosent i snitt i de asiatiske markedene natt til i dag, og et løft på 1,4 prosent i snitt på Wall Street fredag.

- Positive impulser fra Asia i natt kan tenkes å hjelpe de europeiske børsene i dag, inkludert Oslo Børs. Investorene i regionen håper, i likhet med de amerikanske, at det verste er bak oss hva gjelder spredningen av coronaviruset, skrev analytiker Roger Berntsen i Nordnett i sin morgenrapport før børsåpning mandag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer