- Reell fare for konkurs

Nå frykter Michelin-kokk Sven Erik Renaa at livsverket faller i grus.

- TRAGISK SITUASJON: Det er bare én måned siden Sven Erik Renaa gikk fra en til to stjerner i Michelin-guiden. Nå står han og resten av restaurantbransjen i en krise. Foto: Ole Martin Wold / NTB Scanpix
- TRAGISK SITUASJON: Det er bare én måned siden Sven Erik Renaa gikk fra en til to stjerner i Michelin-guiden. Nå står han og resten av restaurantbransjen i en krise. Foto: Ole Martin Wold / NTB Scanpix Vis mer
Publisert

En snau måned etter at jubelen sto i taket for norske Michelin-kokker, er restaurantene nå inne i en historisk krisesituasjon.

For restaurantbransjen har tomme stoler ført til stengte dører, permitteringer og full stans i omsetnings-maskineriet. Sven Erik Renaa (48) regnes som en av bransjens mest meritterte kokker og står bak Renaa Restauranter i Stavanger.

48-åringen legger ikke skjul på at situasjonen er dramatisk, der bedriften permitterte alle sine 72 ansatte 15. mars.

- For oss er denne situasjonen kritisk, sier Sven Erik Renaa til Børsen.

- 600 000 i utgifter

Norske myndigheter har iverksatt en rekke tiltak for redusere skadevirkninger for bedrifter og arbeidstakere. Blant annet er arbeidsgiverperioden ved permitteringer redusert fra 15 til 2 dager, men dette tiltaket trådte først i kraft 20. mars.

- Vi hadde et håp om at vi ikke skulle komme så aller verst ut av det, men så viser det seg at vi må betale full lønn fram til midten av mars. Det betyr 50 000 i lønnsutgifter per dag, nærmere 600 000 totalt - i en periode uten inntjening.

Artikkelen fortsetter under:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer