Refser Ap-forslag:
- Ekstremt

Advokatforeningen mener et nytt lovforslag fra regjeringen kan bryte med menneskerettighetene. - Inngripende og veldig urovekkende, sier Høyres Anna Molberg.

FEIL MEDISIN: Stortingsrepresentant Anna Molberg (H) mener Hadia Tajiks nye lov mot ulovlig innleie er veldig urovekkende. Foto: Gaute Kandal Hoel
FEIL MEDISIN: Stortingsrepresentant Anna Molberg (H) mener Hadia Tajiks nye lov mot ulovlig innleie er veldig urovekkende. Foto: Gaute Kandal Hoel Vis mer
Publisert

Arbeids- og inkluderingsminister Hadia Tajik har satt i gang en storstilt opprydning i norsk arbeidsliv. Blant grepene er et kontroversielt lovforslag som nå er til behandling i Stortinget.

Vinner regjeringens forslag gjennom vil fagforeninger kunne gå til sak mot selskaper på vegne alle innleide ansatte. Loven skal bare gjelde i saker om ulovlig innleie.

Høyre er steile motstandere av ordningen, og fjernet selv en liknende lov for bare to år siden, da de selv satt med regjeringsmakten.

- Problemet er at du drar folk inn i et søksmål som de kanskje ikke ønsker å være en del av. Dette gjelder jo både de som er medlem av fagforeningen, og de som ikke er det på den arbeidsplassen, sier Anna Molberg (H) som er saksordfører for saken i arbeids- og sosialkomiteen.

- Feil medisin

Høyre-politikeren understreker at hun ikke er imot regjeringens intensjon med loven.

- Å bekjempe ulovlig innleie er vi jo alle for, men jeg mener det er helt feil måte å bekjempe ulovlig innleie på. Vi har jo et arbeidstilsyn som påser at innleiereglene følges, men det som skjer her nå er at regjeringen gir en tilsynsmyndighet til fagforeningene som de ikke skal ha, sier Molberg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.