Refser bankene: - Gateselgere i Syden

Finansportalen skal gi forbrukerne oversikt over hva bankene tilbyr i rente på boliglån. - Et forkastelig system, tordner Ap-politiker.

LURERI: Boliglånsrentene som oppgis i Finansportalen er ikke de gunstigste bankene tilbyr. Dermed lures mange kunder, mener Aps boligpolitiske talsperson Siri Gåsemyr Staalesen. Foto: Lars Eivind Bones
LURERI: Boliglånsrentene som oppgis i Finansportalen er ikke de gunstigste bankene tilbyr. Dermed lures mange kunder, mener Aps boligpolitiske talsperson Siri Gåsemyr Staalesen. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer
Publisert

- Bankene oppfører seg som gateselgere i Syden: «Special price only for you», sier Arbeiderpartiets boligpolitiske talsperson Siri Gåsemyr Staalesen.

Politikeren fikk rentesjokk da hun gjorde et søk i Finansportalen og oppdaget at langt lavere boliglånsrente bare var et par tastetrykk unna.

- De tre største bankene har en offisiell beste rente i portalen på henholdsvis 1,75 prosent, 1,99 prosent og 2,12 prosent. Men samtidig tilbyr alle tre vesentlig lavere pris til forhandlingssterke kunder som ringer og maser, sier Gåsemyr Staalesen til Børsen.

Hun legger til at som medlem av Akademikerne får man for tida en rente på 1,4 prosent i Danske Bank.

- Forkastelig lureri

Dette er å lure vanlige bankkunder, mener Ap-politikeren:

- At det ikke er åpen informasjon på Finansportalen er lureri og bare en måte å øke fortjenesten på for bankene. Det er helt forkastelig at bankene får lov til å holde prisene hemmelige ved å kalle det individuell prising, tordner Gåsemyr Staalesen.

I et skriftlig spørsmål til finansminister Jan Tore Sanner (H) spør hun om statsråden vil gripe inn og kreve at «bankene viser hva kunder faktisk betaler for pengene de låner, og ikke bare en listepris som ligger langt unna det de beste kundene betaler».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.