Corona

Refser Erna: - Direkte provoserende

Virke Reiseliv reagerer kraftig på uttalelser fra Erna Solberg om importsmitte og nordmenn på ferie. Statsministerens kontor avviser kritikken.

Statsminister Erna Solberg (H) sier på en pressekonferanse at fra midnatt, natt til fredag 29. januar, innføres de strengeste innreisereglene siden 12. mars. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Erna Solberg er statsminister, hun kan ikke bare skyte fra hofta på denne måten, skriver leder Astrid Bergmål i Virke Reiseliv i en e-post til Dagbladet

Onsdag innførte regjeringen de strengeste reisereglene siden 12. mars 2020.

Etter pressekonferansen onsdag kveld slo statsminister Erna Solberg fast at utbruddene av den britiske mutasjonen i Norge ikke med sikkerhet kan knyttes til arbeidsinnvandring.

- Nå vet vi ikke helt kilden på de utbruddene vi har sett. Når personer som kom, opprinnelig kom til Norge, og om det var arbeidsinnvandring, eller om det var folk som kom hjem på ferie til jul. Det vet vi ikke, sa hun til Dagbladet.

Hun påpekte at mange av dem som har kommet til Norge fra utlandet etter jul er personer som er bofaste i Norge.

- Det er nordmenn som har tatt seg en ferietur, besøkt andre land, eller folk som bor i Norge men kommer fra andre land, og har vært hjemme og besøkt familien i jula.

Krever svar

Det får Bergmål til å reagere kraftig.

- Regjeringen har i realiteten stengt grensene for ferie lenge før de stengte grensene for innreise. Jeg forventer at hun har belegg for påstandene hun her kommer med.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.