NHO-topp

Refser Ernas plan for Norge

Ingen retning, ingen plan. Denne knusende dommen over regjeringens rapport «Norge mot 2025» kommer ikke fra opposisjonen, men fra en av NHOs fremste direktører.

KRITIKK: Erna Solbergs regjering får klar melding fra NHO-foreningen Abelia. Foto: Hans Arne Vedlog
KRITIKK: Erna Solbergs regjering får klar melding fra NHO-foreningen Abelia. Foto: Hans Arne Vedlog Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Abelia er NHOs landsforening for kunnskaps- og teknologivirksomheter. Den består av rundt 2500 medlemsbedrifter med drøyt 54 000 årsverk, som hver dag jobber for å utvikle nye løsninger for framtidas Norge.

Administrerende direktør Øystein Eriksen Søreide i Abelia retter nå oppsiktsvekkende krass kritikk mot regjeringens innsats for å løfte Norge til et mer miljømessig, økonomisk og sosialt bærekraftig samfunn.

- Utfordringene beskrives godt, og disse er det bred enighet om. Men det finnes ikke spor av å peke ut noen retning for hvordan utfordringene skal løses. Det skisseres ingen plan, sier Søreide til Børsen.

Snevert og planløst

Abelia-direktøren og hans fagfolk har lest den ferske rapporten «Norge mot 2025». Den tar for seg ferden ut av coronaens klamme grep og angir hva som blir den nye normalen.

- Denne utredningen inneholder, i likhet med perspektivmeldingen som kom tidligere i år, fagtunge og meget solide analyser som er viktige for å forstå utviklingen framover. Vi kritiserer altså ikke innholdet som sådan. Men vi peker på det vi mener mangler. Og da er vår kritikk rettet mot en manglende retning fra regjeringen, sier Søreide.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer