Greta Thunberg

Refser gigant

Netthandelgiganten Amazon ser på klimabevegelsen og Greta Thunberg som en trussel mot sin virksomhet, melder Aftonbladet og Vice.

Verdens største selskap Amazon ser angivelig på den svenske klimaaktivisten Greta Thunberg og hennes bevegelse som en trussel, viser en lekket rapport. Foto: AP Photo/Markus Schreiber
Verdens største selskap Amazon ser angivelig på den svenske klimaaktivisten Greta Thunberg og hennes bevegelse som en trussel, viser en lekket rapport. Foto: AP Photo/Markus Schreiber Vis mer
Publisert

Ifølge svenske Aftonbladet har Amazon i all hemmelighet kartlagt klimabevegelsen og peker i en lekket rapport på Greta Thunbergs «Fridays for future» som en trussel mot sin virksomhet.

- Vi er svært beæret, skriver Thunberg i en kommentar på Twitter.

Det er tidsskriftet Vice som har fått tilgang til den lekkede rapporten som privatetterforskere har utarbeidet på oppdrag fra Amazon.

Privatetterforskerne har også kartlagt fagbevegelsen og andre sosiale grupper og bevegelser for å se hvem som eventuelt kan utgjøre en trussel mot Amazons forretningsvirksomhet.

- Ærlig talt

Dokumentene fra «Amazon’s Global Security Operations Center» er datert 2019 og identifiserer også miljøorganisasjonen Greenpeace og protestbevegelsen Extinction Rebellion som mulige trusler.

- Ærlig talt Amazon, om dere mener at skolebarn som kjemper for retten til en trygg framtid utgjør en trussel mot deres forretningsvirksomhet, da bør dere alvorlig talt vurdere hva dere prioriterer, tvitrer Thunberg i en kommentar.

Amazon er verdens største selskap og anklages av enkelte for å bidra til overforbruk. Selskapet anklages også av fagbevegelsen for underbetaling og rovdrift på ansatte.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer