Refser gjenåpningskrav: - Hodeløst

Danmark gjenåpner, men ikke uten kontroverser knyttet til ferske coronaregler.

GJENÅPNER: Danmark åpner opp på flere områder, men med nye og omstridte coronaregler. Her fra det populære havnekvarteret Nyhavn i København i 2019. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
GJENÅPNER: Danmark åpner opp på flere områder, men med nye og omstridte coronaregler. Her fra det populære havnekvarteret Nyhavn i København i 2019. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Fra i dag kan danskene blant annet få spise på restauranter igjen - med noen få, men omdiskuterte, begrensninger.

Før du kan sette deg ned ved et restaurantbord innendørs, må du nemlig ha bestilt bord minst en halvtime i forveien. Det kravet mener aktører i serveringsbransjen og enkelte politiske partier er galskap, men handels- og industriminister Simon Kollerup forsvarer det:

- Du kan sammenlikne det med en vei. Noen ganger er det en fartsdemper som skal hindre deg i å kjøre for fort. Reglen om å bestille bord i forkant er en «fartsdemper» som vi må ha i 14 dager før vi forhåpentligvis kan åpne helt, sier han til Danmarks Radio.

Må ha coronapass

Et annet krav til innendørsgjestene er at de har blitt vaksinert, eller kan framvise en negativ coronatest som er tatt de siste 72 timene.

Man må vise fram et bevis, et såkalt coronapass, som er en spesiell app i mobiltelefonen. Uteservering er unntatt kravet om coronapass.

Restaurantgjestene må også ha på seg munnbind når de står eller går rundt i restaurantene. Og klokka 22.00 skal all servering opphøre, og gjestene må ut innen klokka 23.00.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer