Refser Høie: - Brutale dager

Har regjeringen tatt for mye Møllers tran? Det er blant spørsmålene Virke sitter med etter helga.

Fra midnatt, natt til fredag 29. januar, innføres de strengeste innreisereglene siden 12. mars. Vis mer
Publisert

- Det har vært noen brutale dager. Det som frustrerer oss veldig, og vi har forståelse for at man trår til kraftfullt for å få kontroll på det muterte viruset, er at vi har spørsmål om tiltakene er forholdsmessige, eller om regjeringen har tatt for mye Møllers tran.

Det ble en travel helg for Harald Jachwitz Andersen, direktør for Virke Handel. I løpet av helgen ble 25 kommuner i østlandsområdet helt eller delvis stengt ned.

- Frustrasjon

Det førte til mange spørsmål for Virke. For det var ikke helt innlysende for alle hvilke butikker det var som fikk unntak fra nedstengningen, og fikk lov til å holde åpent, og hvem det var som måtte stenge.

- Det var mye frustrasjon gjennom helgen med hensyn til unntakene og hvordan de skulle forstås, sier Andersen.

Andersen mener også at man kan ha tatt for hardt i når man stengte ned alle kjøpesentre.

- Pandemien har pågått ti måneder og det er ikke kjent at det har forekommet smittespredning i norske butikker eller på kjøpesentre. Vi kommer fra en historisk sterk julehandel, uten smittespredning, og vi går nå inn i januar og februar, som er de roligste månedene i året, sier Andersen, og fortsetter:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.