«Bettans» byggebråk:

Refser kommunen: - Bør beklage

- Lusen måte å behandle «Bettan» på, sier arkitekten som bistår sangstjerna.

HYTTEPLANER: Arkitekten mener kommunen stikker kjepper i hjula for Bettans hytteplaner. - Barnslig, mener han. Her er artisten avbildet på hytta i 2017. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet
HYTTEPLANER: Arkitekten mener kommunen stikker kjepper i hjula for Bettans hytteplaner. - Barnslig, mener han. Her er artisten avbildet på hytta i 2017. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet Vis mer
Publisert

I 1992 sikret Elisabeth «Bettan» Andreassen (63) seg sitt eget ferieparadis på Brønnøya i Asker. På nyåret sendte sangeren en søknad til kommunen om tillatelse til å rive et uthus på fritidseiendommen, som ligger idyllisk til ved sjøen.

Artisten ønsker å føre opp et nytt uthus på 22,2 kvadratmeter. Det skal etter planen bli like stort som eksisterende bygningsmasse, og plasseres samme sted som før.

Fastlåst konflikt

Det har ikke vært enkelt. Kommunen har avvist søknaden.

- Det planlagte nye uthuset på 22 kvadratmeter vil sammen med eksisterende strandhus på 9,5 kvadratmeter, medføre en forholdsvis stor overskridelse med hensyn til antall og størrelse for to uthus, på samlet bebygd areal på 31,5 kvadratmeter, skriver kommunen i tilsvarsbrevet som Børsen har fått innsyn i.

I brevet kommer det fram at strandhuset på 9,5 kvadratmeter er problemet. Etter en ulovlighetsoppfølging i 2012, mener kommunen at huset skulle vært revet, men at artisten ikke har gjort det.

- Bygningen er opprettholdt på eiendommen og må derfor medberegnes i vurdering av søknad om dispensasjon for to uthus med samlet bebygget areal på 31,5 m², heter det i brevet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.