Eiendomsbransjen:

Refser konferanse: - Helt bak mål

Bare 2 av 14 foredragsholdere under Eiendomsutviklingsdagene som avholdes denne uka er kvinner. - Summen ble for skjev denne gangen, sier konferanse-arrangør.

IKKE FORNØYD: Isabelle Ringnes mener det er pinlig umoderne at nesten alle talerne på Eiendomsutviklingsdagene er menn. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
IKKE FORNØYD: Isabelle Ringnes mener det er pinlig umoderne at nesten alle talerne på Eiendomsutviklingsdagene er menn. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert

«Finn en feil? Kjære eiendomsbransjen, dette er flaut».

Det skrev Isabelle Ringnes på Instagram nylig, med et bilde av en reklame for Eiendomsutviklingsdagene som arrangeres av Estate Kunnskap på Farris bad torsdag og fredag denne uka.

Bildet viser 14 av dem som skal snakke under helgas konferanse. Og av dem er det bare én kvinne.

nettsidene til konferansen er det nå oppført to kvinner som talere.

- Jeg syns dette er helt bak mål, sier Ringnes til Børsen, og legger til:

- I tillegg til at det framstår pinlig umoderne, så undergraver det også formålet til konferansen som tilsynelatende skal omhandle nytenkning og samarbeid på tvers. Jeg har vondt for å tro at det er så mye «nytenkning og samarbeid på tvers» med en så blendahvit og mannsdominert talerliste - det lyser jo gamle dager av dette.

HOMOGEN GRUPPE: På Eiendomsutviklingsdagene. Foto: Skjermdump av Instagram
HOMOGEN GRUPPE: På Eiendomsutviklingsdagene. Foto: Skjermdump av Instagram Vis mer

- Anledning til å ta grep

Ringnes er med-gründer i Equality check, som har blitt beskrevet som TripAdvisor for inkludering i arbeidslivet. Hun har jobbet med likestilling i flere år, og står blant annet bak organisasjonen Hun spanderer.

- Jeg kan jo håpe at de har gått i fella og ikke tenkt over dette. Det er bedre enn om de bevisst har tenkt at det ikke er viktig med representasjon og mangfold når de har satt sammen talerlisten, eller gjemt seg bak den lite progressive unnskyldningen «det bare er sånn i denne bransjen», sier hun.

Hun mener at problemet gjelder flere av arrangementene Estate Kunnskap har framover.

- Mitt inntrykk er at de fleste er blitt mer bevisst på representasjon de siste fem årene. Det er mye sjeldnere at jeg ser så homogene talerlister nå enn før, og det er jeg svært glad for. Men det er åpenbart fortsatt en lang vei å gå, sier Ringnes, og legger til:

- Jeg håper denne oppmerksomheten blir en gylden anledning til å ta grep.

- En jobb å gjøre

Stein Ove Ødegård, leder i Estate media, skriver i en e-post til Børsen at de gjerne skulle hatt flere kvinner som talere.

- Vi har forståelse for denne kritikken, skriver han, og fortsetter:

- Dessverre har eiendomsbransjen en jobb å gjøre med sitt mangfold, og vår konferanse har ikke god nok representasjon. Det er gode innlegg hver for seg, men summen ble for skjev denne gangen.

Ødegård skriver at konferansene Citykonferansen og Business Arena som de arrangerte i vår, hadde en mye høyere kvinneandel blant talerne.

- Men dette er en kjærkommen anledning til å jobbe hardere og bedre med mangfoldet på våre konferanser, skriver han.

- Lang vei å gå

Norsk Eiendom gjennomførte nylig en undersøkelse for å kartlegge mangfoldet blant medlemmene deres, gjennomført av NIBR/OsloMet.

Resultatene viste blant annet at sju av ti ledere i eiendomsbransjen er menn, og at bare ti prosent i privat sektor har foreldre som er født i et annet land enn Norge.

Administrerende direktør i Norsk Eiendom, Tone Tellevik Dahl, syns det er dumt at Eiendomsutviklingsdagene ikke har et større mangfold blant talerne.

- Det er skuffende. For selv om det på ledernivå er en vei å gå når det gjelder kjønnsbalanse, så er det utrolig mange dyktige kvinner i våre medlemsbedrifter. Og jeg opplever at de har vært flinke til å ha et godt mangfold tidligere, så det burde de kunne klare bedre, sier hun.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer