Ny krisepakke:

Refser krisepakken: - Ikke nok

Finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) omtaler regjeringens nye krisepakke som «viktig og riktig». Rødt mener pakken ikke er stor nok to år inn i pandemien.

NY KRISEPAKKE: Fredag kom regjeringen med en ny krisepakke. Men ikke alle er fornøyd med innholdet. Foto; Hans Arne Vedlog / Dagbladet
NY KRISEPAKKE: Fredag kom regjeringen med en ny krisepakke. Men ikke alle er fornøyd med innholdet. Foto; Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Å dytte helsevesenet, kultursektoren, kommunene og næringslivet over nok ei kneik, har liten effekt hvis de kneler på andre sida.

Det sier finanspolitisk talsperson i Rødt, Marie Sneve Martinussen, til Dagbladet Børsen om regjeringens ferske krisepakke.

Den omfatter både næringsliv, kulturliv og frivillighet, kollektivtrafikk, luftfart og helse- og omsorg og er i alt på 20,2 milliarder kroner.

- Ikke nok

Vedum selv omtaler pakken som «viktig og riktig» til NTB, men det er ikke alle enig i.

- Disse tiltakene handler stort sett om akutt og kortvarig krisehjelp, det er dessverre ikke nok to år inn i pandemien, sier Sneve Martinussen.

Hun mener vi må gjenreise samfunnet etter corona, og at vi dermed trenger kraftfulle tiltak som bygger opp beredskap i sykehusene, styrker velferden, lar kulturen blomstre og sikrer rekruttering til alle bransjene som har mista folk gjennom mange runder med permittering og nedstenging.

Rødt får støtte fra SV.

- Det er utrolig at vi to år inne i pandemien fortsatt ikke har fått rustet opp velferden. Regjeringen satser heller ikke i denne krisepakken på grunnleggende, langsiktig opprustning av velferden. Kommunene har lav bemanning, høye utgifter og små budsjetter. Vi må ha folk på jobb i helsesektoren, barnehager, skoler og eldreomsorg. Og nok en gang glemmer regjeringen studentene, sier finanspolitisk talsperson Kari Elisabeth Kaski til Dagbladet Børsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer