Refser leger: - Grunnleggende feil

Brannfakkel fra Norsk Industri: - Grunnleggende feil at helse går foran alt annet.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Publisert

I kampen mot spredningen av coronaviruset har en lang rekke kommuner bestemt at alle som kommer over kommunegrensa må i 14 dagers karantene.

Dragkampen mellom regjeringen, KS, NHO og LO endte søndag med en veileder til kommunene, der adgangen til slike omfattende tiltak strammes kraftig inn.

Helseminister Bent Høie (H) understreker at regjeringen heretter fraråder kommuner å innføre egne regler om karantene eller restriksjoner.

Nå blåser det opp til heftig strid om hvordan veilederen egentlig skal forstås, tolkes og etterleves.

Varsler tikker inn

I løpet av mandagen fikk arbeidsgiverforeningen NHOs hovedkontor på Majorstua i Oslo flere varsler om lokale karanteneregler og reiserestriksjoner som oppfattes å være i strid med nasjonale helseråd.

- Jeg er overrasket over at noen kommuner velger å stramme til, når det er så tydelig melding fra både organisasjonene og regjeringen. Jeg forventer at alle kommuner følger retningslinjene i veilederen, slik at bedriftene som holder samfunnshjulene i gang, får gjøre nettopp det, sier NHOs administrerende direktør Ole Erik Almlid til Børsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.