Refser milliardær: - Vær ærlig, Stein Erik!

Audun Lysbakken tror ikke på Stein Erik Hagens begrunnelse for å gi penger til høyresiden.

BER OM ÆRLIGHET: Audun Lysbakken mener Stein Erik Hagen må være ærlig om sine intensjoner bak pengegaver til høyresiden. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
BER OM ÆRLIGHET: Audun Lysbakken mener Stein Erik Hagen må være ærlig om sine intensjoner bak pengegaver til høyresiden. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert

Valgkampen nærmer seg, og med det har også pengegavene begynt å trille inn på de politiske partienes konto.

I helga kunne Børsen fortelle at Stein Erik Hagen, gjennom sin stiftelse Canica, har gitt til sammen 4,5 millioner kroner til borgerlige partier, 3,5 millioner til Høyre og én million til Venstre.

- Vær ærlig, Stein Erik!

På spørsmål fra Børsen begrunnet Hagen, som ifølge Kapital er Norges 7. rikeste mann med en anslått formue på 33 milliarder kroner, sin støtte på følgende måte:

- Det er fordi vi er opptatt av at det skal være balanse i norsk politikk. Venstresiden, og spesielt Ap, får mye støtte fra blant annet LO. Siden NHO ikke gir partibidrag synes jeg det er viktig at vi har demokrati og balanse.

Hagen sa riktignok også at han «håper på borgerlig seier», men at han ikke lot seg skremme av tanken på Ap og Sp.

Forklaringen med at han gir penger for å bidra til demokrati og balanse biter ikke SV-leder Audun Lysbakken på.

- Jeg har ingenting mot at han gir penger til høyresiden. Det er helt fair. Akkurat som det er helt fair at fagbevegelsen støtter venstresiden, sier Lysbakken, og viser til at hans parti får støtte fra ulike LO-forbund.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.