Refser Norge: - Behandlet som koldtbord

Fortvilte næringslivsaktører i hardt coronaprøvede Strömstad refset Norges strenge grensekontroll i møte med politiker.

SNUR BILER: Ved den gamle Svinesund-brua snur politet flere hundre biler, etter at grensehandelen har tatt seg opp. Det skal føre til kø og trafikkproblemer. Her avbildet i 2015. Foto: Heiko Junge / NTB
SNUR BILER: Ved den gamle Svinesund-brua snur politet flere hundre biler, etter at grensehandelen har tatt seg opp. Det skal føre til kø og trafikkproblemer. Her avbildet i 2015. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Vi må ta en alvorlig diskusjon med Norge, sier Kenneth Forslund, riksdagsmedlem for Socialdemokraterna til Strömstads tidning.

Forslund møtte lokale næringslivsaktører i hardt coronarammede Strömstad torsdag forrige uke. Der var krisestemninga i det lokale næringslivet og grenseforholdet mellom Norge og Sverige oppe til diskusjon.

Forslunds uttalelse kom i forbindelse med en av de heteste sakene under møtet: Den problematiske køsituasjonen inn til Norge, som følge av norsk coronapolitikk.

- Det er et miljøspørsmål, trafikksikkerhetsspørsmål og til slutt et spørsmål som handler om liv og helse. Hvis det skjer noe på veiene som er «igjenkorket», er det ekstremt farlig. Det må løses med høyeste prioritet, sier han ifølge Strømstads tidning.

Kø-problematikk

Grensehandelen har den siste tida tatt seg opp. På ett døgn i slutten av juli måtte politiet snu flere hundre biler som forsøkte å ta seg over grensa ved den gamle Svinesund-brua.

Det store antallet biler som har blitt bedt om å snu, har skapt køer for blant annet helsepersonell og andre i samfunnskritiske funksjoner som lovlig kan benytte seg av grenseovergangen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.