Refser NRK: - Helt vanvittig!

Stortingspolitikere hopper i stolen når de hører om pengebruken på NRKs gaminghus «LL35». NRK forsvarer prosjektet.

REAGERER: Denne villaen som er døpt «LL35» på Ljan i Oslo, er NRKs gaminghus. Prislappen har nå havnet på over 40 millioner kroner siden prosjektet ble startet, noe som får flere politikere til å reagere. Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet
REAGERER: Denne villaen som er døpt «LL35» på Ljan i Oslo, er NRKs gaminghus. Prislappen har nå havnet på over 40 millioner kroner siden prosjektet ble startet, noe som får flere politikere til å reagere. Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg måtte lese saken før jeg skjønte hvor mye det er snakk om. Dette viser hvor råflott NRK har det. Det er helt vanvittig!

Det sier Silje Hjemdal (Frp) når Dagbladet spør henne hva hun synes om pengebruken sett i sammenheng med seertallene på NRKs gamingsatsing.

Som også Dagbladet nylig skrev, har NRK så langt brukt over 40 millioner kroner på gaminghuset. Dette når i dag ut til et sted mellom 100 og 300 samtidige seere på livestreamen, skriver bransjeavisa Medier 24.

- Det kan jo være at NRK skulle vært påmeldt «Luksusfellen», sier Hjemdal.

Oppussing og vannskader

NRKs gaminghus, LL35, ligger på Ljan i Oslo og er en arkitekttegnet bolig på 200 kvadratmeter. Her bor i dag tre unge mennesker som får livestreamet de gamingrelaterte delene av livet sitt.

Tidligere prosjektleder Øyvind Helland tidligere har omtalt dette som et «ekstremt prosjekt»:

Målsettingen for storinvesteringen er et realityinnhold basert på dataspillkultur (gaming) som skal nå unge seere. Programmet har elementer av «Big Brother» i seg, realitysuksessen som tok Norge med storm på tidlig 2000-tallet, har Helland selv forklart.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer