Refser Paracet-stunt

Nettapotek dumper prisen på Paracet. Fagfolk advarer.

UHELDIG: Det mangler ikke på advarsler når nettapotek nå dumper prisen på Paracet. Foto: Johnny Vaet Nordskog / Farmasiet
UHELDIG: Det mangler ikke på advarsler når nettapotek nå dumper prisen på Paracet. Foto: Johnny Vaet Nordskog / Farmasiet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg forventer at det blir kontrovers, sier Farmasiet-sjef Hans Kristian Furuseth til Børsen.

Nettapoteket dumper nå prisen på Paracet til 10 kroner pakken.

Målet er å skape rabalder og kaste lys over det Farmasiet-toppen mener er et marked med svært liten konkurranse.

Stuntet utløser bekymringer, advarsler og kritikk.

- Økt bruk

- Dette er veldig uheldig. Slett ikke bra for folkehelsa. Mange bruker allerede for mye reseptfrie smertestillende. Dette vil sannsynligvis føre til ytterligere økt forbruk, sier forsker Siv Skarstein ved Oslo Met til Børsen.

Hun har blant annet gravd seg ned i ungdommers bruk av smertestillende, og avdekket alarmerende funn.

- En del ungdom bruker det fordi de føler seg sosialt utestengt, og opplever smerte i kroppen. Da blir det en pille for alt som føles ille, advarer Skarstein.

Ulike studier har avdekket at rundt en av fire har brukt reseptfrie smertestillende medikamenter siste uke. En av ti bruker det daglig.

- Det er et poeng å lytte til kroppen når du har vondt. Sliter du med stive skuldrer etter mange timer ved skjermen, er kanskje en tur i frisk luft det du trenger framfor å hive innpå tre, fire Paracet, sier forskeren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer